I Smålands djupa skogar…

2 08 2013

Hoj Hoj,

Att vakna till ljudet av hovar från kraftiga Ardennerhästar är få förunnat. Vi fick det i morse. Vi är i Misterhult i Smålands djupa skogar. Så vackra. Så lugna. Så kraftiga. Tänk den tid då dessa fick jobba i skog och mark. Det tog sin lilla tid att få ut timret, men skogen var hel efter att träden var utforslade. Nu är det stora ärr i naturen. Stora fåror efter hjulspåren från processmaskinerna. Såg några riktigt illa tilltygade kalhyggen längs vår färd i dom norra delarna av landet. För den delen lika vart som helst i landet.

Solen skingrade till sist dom moln som envist höll sig kvar på himlen. Nu lyser den över hagarna i Misterhult igen. Hästarna lunkar på. Ibland gör dom en rush så marken skakar. Inte så långt. Bara en liten bit. Sen tar man det lugnt igen. Stannar upp. Kollar läget. Vilar skank. Tar en liten powernap. Vaknar upp. Går några var i hagen igen. Livet har sin gång.

Idag blir det nog en tripp in till Växjö och ett besök på Biltema. Ska titta om det finns några liggunderlag kvar som jag var ute efter. Tror att det har varit åtgång på dessa då denna sommar hittills har inbjudit till camping. Kände ett litet sug efter att ut och campa med tält. Har ju för tillfället typ ingenting i campingväg sånär som på sovsäckar. Ett tält på Handelsboden får inskaffas. Primus kök får skaffas till nästa sommar.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

2 08 2013
joebona

Härligt Runar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: