En liten hojtur med Hojgänget till Simpnäs Hamn Café

11 08 2013

Hoj Hoj,

Vädret var alldeles lagom när vi gav oss iväg från Roslagsstoppet mot Simpnäs Hamn Café. Med på turen hade jag Alexander, som övningskörde, Danne, Jens och Anna. Vi var ganska få för Danne kom på att vi kanske skulle göra en tur för Hojgänget och då var klockan runt 21:00 dagen innan. Jag och Alex skulle till Lelles MC i Uppsala först och handla. Jag skulle köpa bromsklossar bak till min hoj och Alex en tröja att ha utanpå skyddsvästen.

När Alex och jag kom ut till Roslagsstoppet var Anna och Jens redan där. Danne meddelade att han blev något sen. Det dröjde inte länge innan Danne gled in på macken. Vi körde gamla Norrtäljevägen till Norrtälje. Mycket hotfulla moln hadeIMG_1156 dykt upp och dom var riktigt mörka. Genom Norrtälje och ut mot Vätö. Strax efter att vi lämnat Norrtälje föll dom första dropparna och därefter skruvades kranen på ytterligare. Det varade en ganska kort stund och strax så övergick det till duggregn och därefter så avtog det ytterligare. Lite blöta blev en del av gänget, men det torkar fort i fartvinden. Vid Nysättra svängde vi av mot Söderbykarl.

Det är en smal asfalterad väg med många tvära kurvor, men förhållandevis mycket trafik så det gäller att hålla sig på sin kant. Det gick bra och Alex som körde sin hoj för andra gången hängde med bra. Han har kört några lektioner i körskola, så han är inte pur färsk. Alex har också en Nolan hjälm med N-com blåtand så vi har kontakt med varandra hela tiden. Tryggt både för mig som handledare och för Alex tror jag. Vi passerade Rörvik och då närmade vi oss snart Gåsvik och strax därefter svängde vi mot Simpnäs. En riktigt rolig och fin väg att köra. Fin asfalt. Inga sprickor eller gropar och gupp.

Vi var framme vid Hamn Cafét och där blev det förstås kaffe, macka, bulle, kaka eller vad som föll på läppen. Vi satt förståsIMG_1157 och pratade om ditten och datten och en och annan skrattsalva ljöd över kajen vid Simpnäs. Vi hade klarat oss från regn sedan Norrtälje, men ytterligare moln var på väg in. Vi bröt upp från Simpnäs och började färden hemåt Rimbo.

Till Simpnäs finns det bara en väg så man är ju tvungen att ta den tillbaka också, men det gör inget för den är så rolig att köra. Vi körde nu ut till Väddö. Från Väddö tog jag den väg som är den sista delen av rundan ”Norr om Tullarna”, som vi den senaste gången tvingades hoppa över på grund av kraftigt regn. En lika liten och smal asfalterad väg med många kurvor. Till slut så kom vi ut vid Roslagsbro. Där körde vi mot Estuna. Vid Estuna passerade vi det nya vindkraftverket. Riktigt stort när man ser det på nära håll. Vid leverans av delarna till den så var det stora problem att ta sig fram genom korsningar och smala vägar. Vissa delar är ju så stora. Propellerbladen och själva masten är ju gigantiskt stora.

Vi körde ut på 76:an och efter 200 meter så tog vi av igen mot Råby. Vidare mot Malsta och då började det droppa lite igen. Denna gång var det ytterst lite och det slutade bara efter några minuter. Ut på 77:an mot Rimbo och vid Finsta svängde vi av mot Södertjära. Även denna väg är en riktigt rolig väg och populär bland hojåkare. Många gäng tar denna väg på sina turer. Vi kom ut på väg 280 och tog den mot Rimbo.

Så var denna tur klar och vi skildes åt igen vid Rimbo. En tur på 16,1 mil och för alla utom frö Alex och mig så blev det ytterligare några mil innan dom var hemma.

Tack till alla som var med på denna snabbt ihop snickrade tur.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

11 08 2013
joebona

Kul läsning Runar, ni verkar ha haft en härlig tur.

11 08 2013
Runar

Ja det var verkligen kul och härligt, trots den skur vi fick. Men som jag brukar säga: Så är det att åka hoj. Ibland sol, ibland regn.
Har man bara kläder som klarar regn så är det ingen som helst fara. Körde i 1 timma i spöregn på försommaren utan att bli blöt. Ovanligt att det regnar så länge om det nu inte var ett riktigt regnväder. Annars brukar det gå över ganska snart. Visst är det skönare och mer njutbart med vackert väder. Man ger väl sig inte iväg direkt om det regnar på en tur, men möter man det på vägen så är det inget att göra åt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: