Gävle turen

15 08 2013

Hoj Hoj,

Då blev det en tur igen idag. Jennifer frågade mig för länge sedan om vi inte kunde ta en tur till Gävle. Idag var det dags. Vädret var på topp vilket det inte varit dom senaste dagarna. En regn och åskskur minst en gång om dagen har det kommit den sista tiden, men idag var det annorlunda. Inte ett moln på himlen och 20 grader varmt. Lite blåsigt, men man kan inte få allt.

Jennifer kom ner vid vid 9 tiden och vi gjorde oss i ordning med kläder och sedan bar det iväg. 77:an mot Uppsala. En tråkig transport sträcka, men nödvändig. Från Uppsala tog vi vägen mot Björklinge. Inte heller den så vidare kul, men det rullar på bra på denna 90 väg. Förbi Månkarbo som jag passerat några gånger nu. man börjar ju bli lite hemtam i dessa trakter också. I förrgår passerade jag när jag kom från Västerås svängen.

Vid Torslunda tog jag av mot Mehedeby. En ganska stark vind från väster gjorde att jag fick hålla i hojen lite extra mycket ochIMG_1185 parera dom kastvindar som kom. Alldeles efter Mehedeby går vägen under E4:an och då ser man Dragon Gate. Jag har passerat flera gånger men inte varit fram till den, så nu tänkte jag att så skulle det bli. På med blinkersen och vinklade in 270 kilo Varadero mot drakporten. Ett mäktigt bygge är det, men tyvärr inga gäster ännu efter 10 år. Blir säkert ett fint hotell  bara det blir färdigt. Risken är väl att det blir så exklusivt och dyrt att övernatta där. Nu var vi aldrig in utan var bara på utsidan. Vi skulle ju till Gävle.

Vi körde ut igen från Dragon Gate. Fortsatte förbi Marma och mot Älvkarleby. Jag var lite nyfiken på hur det såg ut vid Älvkarleby fallen så vi tog en sväng dit. Nu var det inte så mycket till fall. Den första söndagen före midsommar öppnas luckorna i dammen och då kan jag tänka mig att det är ett skådespel för öga och öra. Vi fortsatte på samma väg mot Västanå för att komma ut på 76:an. Fina villor och vackert läge för dom längs Dalälven. Ja nu har jag passerat Dalälven ett tio tal gånger denna sommar.

Vi kom ut på 76:an och fortsatte vår färd. Snart dök Furuvik upp. Ett populärt ställe för barnfamiljer. Djurpark, Äventyrsbad och Tivoli på ett och samma ställe. Ska väl saga att det var länge sedan jag var där men det kanske kan vara dags igen att besöka. Såg just att äventyrsbadet stängde idag (15 Augusti). Möjlighet till övernattning finns i olika former, men är relativt dyrt.

Furuvik ligger 2 mil från Gävle så vi var snart framme vid Gävle. Magarna började kurra så vi siktade in oss på lite käk. Såg till slut en skylt med Sibylla så vi rundade en rondell och körde tillbaks dit. Det blev en tunnbrödsrulle för mig och Chicken bits för Jennifer. Mätta och belåtna fortsatte vi till DollarStore. När jag kom dit kände jag igen mig så jag hade varit där förut, fast den gången med bil. Kommer inte ihåg i vilket sammanhang. Jennifer investerade i lite saker, men jag hittade inte det jag sökte. Jakten går alltså vidare.

Vi åkte ner till centrum och snurrade runt lite innan vi parkerade hojen och tog oss gående till torget. Ett stort torg IMG_1186med Gallerian i ena hörnet av torget. Vi stegade in på Gallerian och kollade runt. En ganska stor Galleria. Det som slog mig mest var alla dessa restauranger och Sushi hak. Hur kunde alla dessa gå runt med vinst? Dom kanske inte gjorde det heller. Blommar upp för några år och sedan är dom borta igen. Butikernas Butik fanns förstås och fick givetvis besök av oss. Clas var inte där för tillfället, men jag bad dom hälsa att jag varit där. Jag fick erbjudanden om en massa bra varor, men jag var tyvärr tvungen att tacka nej då vi åkte hoj. Vi gick ut från Gallerian och jag blev lite kaffesugen.

Vi letade upp ett fik alldeles bredvid torget och slog oss ner ute i skuggan. Solen värmde ganska bra denna dag. Med utsikt över torget så mådde vi riktigt bra. En fontän lockade till sig barn och en kufisk person på cykel. Han började med att ta sin morgondusch (sköljde av ansiktet) och avslutade sedan sin uppvisning med att cykla runt fontänen med ena handen i strålarna från den. Tog givetvis åt båda hållen. Han hade ju två händer.  Vi hade fikat klart och började tänka på hemfärden.

Innan vi lämnade Gävle tänkte jag ta en koll på Handelsboden efter utrustning till nästa säsong. Börjar spana in lite bra grejor och deras tält är en given del av det. Efter en kort botanisering i butiken satte vi oss upp på hojen igen. Jag kom på att jag köpte ju min hoj här i Gävle hos Lingvalls så jag tänkte att kolla in lite hojar skulle bli en bra avslutning på Gävle besöket. Många hojar fanns och där fanns även en hoj som jag riktigt fastnat för. En Triumph Explorer. En demo version utrustad med sidoväskor och topbox. Färdig att bara sluka lite asfalt. Nu har jag inte provkört någon Explorer. Sådant kan bli dyrt. Fast jag gillar verkligen Varaderon. När det blir dags för byte så ska jag provköra en nyare Varadero och en Explorer för att se vad som faller mig mest i smaken. Nästa hoj ska iaf ha ABS och det lär väl alla hojar jag är ute efter ha då.

Vi gick ut från butiken och styrde kosan hemåt. Prövade att göra dagens rutt inverterad. Dvs att start punkten blev Gävle och slutmål Rimbo. Lyckades med detta. Det finns ju ingen direkt funktion för det i GPS´n men om jag bytte plats på Rimbo och Gävle så att Gävle kom först och Rimbo sist fungerade det efter att jag gjorde en optimal sortering av positioner. Nu är det ju inte speciellt vanligt att man vill ta samma väg tillbaka. TracBack funktionen har ju bara senaste spåret och det blir ju inte hela rutten eftersom GPS´n stängs av ibland när man stannar hojen.

Vi kom hem utan problem och det blev en härlig tur igen. Jennifer som inte åkt hoj utom några få gånger för länge sedan med mig, var perfekt att ha bakpå. Hon följde mig precis i kurvorna. Jag märkte inte ens att jag skjutsade henne. Nu vet jag att hojåkning sitter i generna…

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: