Uppehåll

25 08 2013

Hoj Hoj,

Tillbaks till vardagen. Saknat det? Nä. kan inte påstå det. Trivs gör jag, men Jag skulle lätt kunna fortsätta med att vara ledig och göra sånt jag egentligen vill. Jag har så många underbara vänner i Hojgänget och hur lätt som helst att få nya när man har hojen som intresse. Det har varit fantastiskt på semestern och dom turer jag/vi gjort under denna underbara sommar. Träffade så många trevliga människor under våran semestertur som bjöd på sig själva liksom vi alltid gör. Några kom fram och inledde en konversation där vi stod med hojen. Många var nyfikna hur det är att åka hoj på semestern och många före detta hojåkare som minns tillbaks. Bytte några telefonnummer om vi återigen skulle norr över någon semester. Bjuder man bara på sig själv, så märker man att dom tinar upp så småningom.

Träffade troligen en blivande hojåkare utanför Biltema i Uppsala. Han var visserligen bara 2,5 år, men helt begeistrad av hojar. Han mamma sa att ingen dom kände eller i deras familj hade en MC, men grabben var helt såld på hojar. Hans ögon verkligen lyste. Han tordes inte provsitta, men bara åsysnen på nära håll av hojen räckte. Hans blick gick över hela hojen. Noterade säkert varje detalj. Undrar hur det kan komma sig. Det sägs att det är föräldrarna som ger flickor dockor och pojkar bilar och detta präglas deras intressen. Kan intyga att så är det inte. Med våra 8 barn av olika kön så har vi själva sett hur dom väljer som småbarn då vi både haft dockor och bilar. Killar har ibland valt dockor och tjejer ibland bilar. Det är några år senare i livet dom väljer ”spår” mest av annan påverkan än föräldrarnas. En av döttrarnas barn, 10 år, har tjatat på dottern att hon vill åka hoj. Jag blev sedan uppringd av dotterdottern och hon frågade och det ska jag förstås ordna så att det går.

Uppehåll. Inte likt mig. Helt rätt. På grund av ett brott på kopplingsvajern har det blivit ett ofrivilligt uppehåll hojåkandet. Tur iaf att jag upptäckte det innan den gick helt av. 3-4 trådar i vajern hade gått av och då kan det gå av närsomhelst. Firman trodde den skulle komma hem tills i fredags, men det sket sig. Väntar fortfarande alltså och den kommer väl i början av veckan. Får väl ta någon kortare tur på kvällen när jag fått på den igen om jag hinner innan 20:30 då solen gått ner och det skymmer snabbt. Det märks verkligen att sommaren är på väg bort från oss. 3-4 grader varmt på nätterna och fuktiga kvällar.

Till sist önskar jag verkligen den motorcyklist som råkade ut för en olycka idag på E18 nära Norrtälje för att en bilist gjorde en U-sväng på motorvägen, all lycka och hoppas att det går bra trots allt. Så onödigt 😦

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: