Söderköpings Gästabud 2013

1 09 2013

Hoj Hoj,

Äntligen fått min kopplingsvajer som är bytt sedan en tid tillbaka. Blev en tur in till gruvan i fredags. Det gick bra till gruvan, men hem var det bedrövligt. Köra hoj och ändå sitta i bilköer liknar ingenting. Knökfullt överallt när man ska ta sig ut till Roslagstull. Nä det får vara. Tar någon tur ute i frihet istället när jag kommit hem.

I helgen var vi ner till Söderköping. Det var jag, Monica, Jennifer, Niclas och Nellie som var ner. Mycket kul att Jennifer å NiclasIMG_0299[1] och lilla Nellie kunde följa med ner. Vi hade det mycket trevligt och roligt och vi bodde 5 stjärnigt på Lillgatan som vanligt. Jag hade stämt träff med Paul och Kerstin under lördagen. Jag han en liten runda innan jag gick och hämtade upp dom vid Resecentret. Först gick jag upp till  bilen och hämtade våra vackra manliga hattar. Vi hade en mycket trevlig stund medans vi vandrade runt och tittade på utbudet bland stånden och pratade. Bara hemmagjorda saker. En liten smedja gjorde spikar, hakar och hästskosömmar efter gammalt sätt. En stenhuggare högg en runsten. Förra året frågade jag mannen som högg in runor om man kunde känna igen på stilen vem som huggit en sten. Det var som att öppna Pandoras ask. Information vällde ut, men den var mycket intressant så det gjorde absolut ingenting. På min fråga så var det precis som våra handstilar. Man kan förstås känna igen huggaren på stilen. Det var dags för oss att gå hem och äta lite middag och Paul En middag som Åsa hade lagat och den var alldeles förträffligt god. Förra året köpte jag ett läderbälte på Gästabudet och jag kan säga att ett år senare så är det som nytt. Genuint läder rakt igenom till mindre pris än vad ett som affärerna kallar läderbälte och som spricker efter ett halvår. Ja det fanns många fina handarbeten och vill man ha kvalité på smycken, bälten, skålar, korgar etc. så ska man köpa detta vid ett sådant här tillfälle. Tänk att så många ändå sitter och knåpar och pysslar i sina stugor

Åsa och Monica tog på sig tidsenliga kläder som Åsa gjort och sedan gick vi ner igen. Det några rundor vid vattenhålen och dom varIMG_1213 ganska många. Mycket folk var ute och det beräknades till runt 10 000 besökare i år. Var nog ett rekordår. Framåt natten la vi locket på för det skulle köras bil dagen efter. Tog det lugnt ändå med tanke på detta. Somnade ovaggad kan jag säga efter dagens upplevelser.

Vaknade som vanligt tidigt (klockan 3:58) och det var på grund av huvudvärk. Inte på grund av gårdagens besökta vattenhål utan kände detta hela kvällen. Upp och tog huvudvärkstablett och surfade lite. Lyckades somna om när värken släppt. Vaknade sedan i en liten normalare tid klockan 7:45. Värken var borta och det kändes bra igen. Idag skulle vi hälsa på Karin och Davids 14 dagar ”gammal” bebis. Jag var förstås den första att fråga om jag fick hålla. Vanan sitter i kan man säga. Så små dom är med deras pytte, pytte små fingrar. Sen gick hon runt bland famnarna. Klockan gick och vi skulle hinna med mera innan vi körde hemåt igen.

Vi var över en snabbis till Bengt och Ammy innan vi tog en runda ner igen till gästabudet. En ”indianhäst” såg vi nere blandIMG_1222 hästarna vid Brunnsparken. Tyvärr tyckte jag att den såg lite mager ut, men det fanns säkert någon förklaring på det. Några gycklare uppträdde för en skara åskådare. Passade på att ta några kort längs den väg vi gick. Flera tält var uppställda i parken i grupper med namn som olika klaner. Tänk att så många sysslar med detta. Det sas att det var deltagare från Tyskland och England under dessa dagar. I Tyskland ska detta vara riktigt stort. Vi gick upp mot Kanalen och sedan mot Smultronstället.

Några kort blev det förstås på vägen upp dit också. Kul att fånga lite IMG_1225speciella bilder och vinklar tycker jag. Det blev en lunch vid kanalen och sedan tog vi en runda igen på marknadsplatsen. när vi sett oss nöjda igen så gick vi hem till Lillgatan igen och tackade för gästfriheten och packade våran bil egen för att börja färden hemåt.

Jag ville undvika rusningsköerna från Södertälje och 2 mil in till Stockholm så jag valde att köra 55:an från Norrköping till Uppsala. Runt 4 mil längre men det är det värt att slippa köerna. Här rullar det iaf. När vi kom närmare Rimbo såg vi sorgligt nog en massa fåglar som flög i formation söderut. Ännu en påminnelse om vart det bär. Hoppas ännu på några varma kväller då man kan ta sig en runda med hojen.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

1 09 2013
joebona

Härlig läsning. Tack än en gång för gårdagen. 🙂

2 09 2013
Runar

Tack själva. Det var som vanligt riktigt kul att träffas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: