En kort stund på Centralstationen.

11 09 2013

Hoj Hoj,
Jag blev lite glad i morse. Inte för mig själv utan för några andra. Livsnjutare..

Jag trängdes i tunnelbanan som vanligt denna morgon. Vid centralen tar min resa slut med kommunala medel och benen får ta vid sista biten. Vid gången emellan tunnelbanan och Centralstationen går jag ifatt ett äldre par. Kanske runt 70 år. Så lika varandra. Båda korta. Samma kroppshållning. Snarlika klädsel. Båda med en liten ryggsäck. Båda grått hår. Skulle man se båda isär så visste man att dom var ett par. Ingen tvekan.

Dom gick där framför mig. På väg mot något. Förväntansfulla. Damen förde sin lilla hand mot mannens. Han tog tag om hennes pekfinger. Lite i smyg höll han i damen. Hon log mot honom och han log tillbaka. Dom hade just börjat även denna dag och skulle tillbringa den tillsammans. Utan några krav. Bara göra vad dom vill.

Dom fortsatte mot pendeltåget och jag vek av mot Vasagatans uppgång. Jag kanske hade fel någonstans av det intryck jag fick men,
Jag blev lite glad i morse….

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

11 09 2013
joebona

Underbart. 🙂

12 09 2013
Runar

Ja man blev glad av att se dom. Man längtade redan dit faktskt .-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: