Helgtur i Stan

15 09 2013

Hoj Hoj,

Lördagen bjöd på ett underbart väder. Det blev en tur in till Tommy och Emma för att hälsa på och fika. Emma jobbade så det var bara Tommy och lilla Alexa hemma. Jag lät GPS´n bestämma och den var inställd på undvik motorvägar förstås.

Vid Angarn tyckte den att vi skulle köra mot Vallentuna och sedan mot Upplands Väsby. En väg jag åt hundratals gånger säkert. Från Upplands Väsby blev det i stort sett parallellt med E4:an fram till Sollentuna. Från Sollentuna körde vi ut mot 275:an och nu började trafiken tätna på. JAg inbillade mig att en Lördag vid 12 tiden skulle det vara skapligt lugnt, men jag misstog mig rejält. Det blev bara värre och värre.

Vi fortsatte 275:an förbi Rissne och Bromma och det rullade på i max 10 Km/h när det gick som fortast. Ett klart bottennapp detta vägval, men det var lite nytt att se på iaf. Först vid Traneberg började det lätta lite grand. Ut på E20 vid Fredhäll för att rulla på lite. Det hade ju tagit lite tid med dessa köer dom vart. Till slut kom vi fram och fick krama om Alexa. Hon hade under dagen fått lite feber och efter lite febernedsättande och en kort sömn såg hon piggare ut igen.

Efter en stund så gav vi oss iväg igen och jag tänkte ta en lite repa inne i staden. Riddarholmen var ett passande mål. VadIMG_1332 jag inte hade någon aning om var att Halvmaran gick denna dag och det blev vi varse då vi närmade oss Gamla Stan. Avspärrningar överallt och en massa lagens väktare. Vi lyckades iaf leta oss fram till Riddarholmen utan att bryt mot alltför många trafikregler. Vi parkerade vid Norra Riddarholms hamnen.

När vi stod där gled den en modell äldre av en Suzuki nånting förbi. Han kom strax tillbaka och parkerade framför oss. Vi började förstås att prata hoj. Han kom ifrån Täby och hade kört Sveavägen in och där var det också fullståndig kaos. Där pågick en demonstration och en motdemonstration så resten av lagens väktare stod där. Full av MC poliser och en helikopter som hovrade över området. Han hade heller ingen aning om Halvmaran och blev lika snopen som oss.

Efter en trevlig pratstund så var det dags att ta sig hemåt igen och siktade på att ta Valhallavägen hem. Det blev Klaratunneln upp och en kort bit på Sveavägen. Tog sedan höger på Kungsgatan. Fortsatte rakt över på Sturegatan och körde den upp till Valhallavägen. Inte helt utan köer, men det får man kanske räkna med även en helg. Väl uppe på Vallhallavägen så rullade det på bra. Inga köer mer. Snart var vi på rull med bra fart hemåt igen. E18 fram till Åkersberga avfarten och sedan gamla Norrtäljevägen så gott som ända hem.

Ha de!


Åtgärder

Information

3 responses

16 09 2013
joebona

Stockholms trafiken är inget att leka med.

16 09 2013
Runar

Nä jag fattar inte att dom sitter där dag ut och dag in.

16 09 2013
joebona

Nej det är ofattbart hur dom står ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: