Uppdatering

7 10 2013

Hoj Hoj,

Ja nu är det hög tid att göra en uppdatering. Blir dåligt med dom när man inte är ute med hojen. Vad har då hänt sedan Speedway GP i Friends Arena?

Vi hade Alexa som sov över hos oss för första gången. Det gick alldeles utmärkt. Hon var så snäll och blöjbyte och välling kokIMG_1530 kunde man fortfarande. 9 månader och nyfiken på allt. Det lilla pekfingret gick varmt för att visa oss hela tiden. Ovanför hennes säng hade vi satt fast en liten katt i en lampa. Den skulle kollas in varje morgon. Visste precis vart den var.

Hon sov ganska länge på morgonen och när hon vaknade så låg hon och pratade med sig själv. Så fort hon fick syn på en så skulle hon komma upp. Sen blev det välling bredvid farfar i sängen.

Den 12 September kom den senaste av våra barnbarn. Angelica och Patric fick sinIMG_1546 lilla Wilma. En söt liten tjej till i skaran. Man hade snittsen inne att även hålla dessa små knyten. Man glömmer hur små dom är. Dessa pyttesmå fingrar och tår. Det går fort.

Hösten kom över en helg. Innan helgen var det varmt och skönt och sedan sjönk temperaturen med regn och blåst. Någon dag senare kröp termometern ner under IMG_1551nollan och det var minus 3 grader på morgonen. Då satt träden igång att skifta färg. Allt utifrån rött till gult. Solen förstärkte färgerna ytterligare. Visst är det vackert, men samtidigt lite tråkigt. Så definitivt på något sett. Jag som inte är något större älskare av vinter utan ser den som en lång olidlig transportsträcka. Man får ta fram bilderna från den underbara sommaren som vi fick och drömma sig tillbaka.

Så kom då marknadsdagen. Den första Torsdagen i Oktober är det alltid Rimbo Marknad. Sveriges största endagars marknad. I år var det toppenIMG_1573 väder. Jag har inte sett någon uppskattad siffra på besökare, men det var otroligt många. Det mesta som det varit på länge. Det vackra vädret gjorde sitt till och solen sken hela dagen.

Dagen efter marknaden tog Monica och jag en liten hojtur. Det var runt 13 grader varmt och solen sken. Det blev en sväng på lite grusvägar. Vi IMG_1580stannade till vid Linneladan i Penningby. Lite exklusiva saker och en prislapp därefter. Det blev en bensträckare. Solen värmde gott. Det gäller att ta tillvara på dom dagar med sol och värme som är kvar. Hojåkning kan det bara bli på helger nu. I veckan har solen gått ner en halvtimma före innan jag kommer hem.

Kameran är alltid med, så det blev lite kort tagna även denna tur. EnIMG_1584 vacker liten björkallé på väg från Penningby Slott till exempel. Löven dalade sakta ner på grusvägen. Solen silades genom björkarnas grenar.

Vi var snart hemma igen och hojen backades ner i garaget. Så nöjd med hojen. Tillvåren ska den få en storservice med kolla av ventilspelet. Tycker det låter som det är dags. Funderar på att skicka efter en kedjespännare och byta under vintern. Jag har läst om dom som gjort det och sedan har motorn varit tyst igen.

Lördagen tillbringades en stund i Norrtälje. Jag var in och klippte mig. Några kort blev det även denna gång. IMG_1591Tullportsgatan en sen höstdag ser mycket annorlunda ut om man jämför den med sommaren. Då är det full med folk överallt. Norrtälje är lite av en sommarstad. Inte så påtaglig som Öregrund eller Östhammar, men innevånarantalet i kommunen flerdubblas under sommaren.

På söndagen tog jag bilen in till Biltema i Uppsala. På vägen till UppsalaIMG_1604 passerar man ett fornminne i form av en fornborg. Jag har varje gång jag passerat denna skylt funderat på om jag skulle åka dit och titta, men det har aldrig blivit av. Jag tänkte att på hemvägen ska jag fasen ta och åka in och titta. Sagt och gjort. Jag svängde av och kom fram till Broborg. Om ni klickar på denna länk så kommer ni till en video om ni vill veta mer om borgen.

En vacker utsikt har det nog varit när träden inte var så höga borgen ligger på en kulle 45 meter över havet. eftersom området runt borgen inte består av några kuller så hade man god utsikt härifrån. Långhundraleden gick alldeles nedanför borgen så skepp kunde passera till Gamla Uppsala.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: