Lunchrunda

8 10 2013

Hoj Hoj,

Idag tog jag en liten lunchpromenad. Kameran var förstås med så det blev några kort. Rätt kul att bara gå runt och kolla lite. Bara man lyfter blicken så kan man se riktigt fina byggnader, utsmyckningar.

Det blev bara en kort runda upp till Lilla Bantorget. På sommaren är det en uteservering där som är fullproppad på IMG_1611luncherna. Nu var det annorlunda. Stockholms uteserveringar har slagit igen för säsongen. Borden är fortfarande kvar, så vid mildare och soligare väder så kommer nog stolarna ut också. Kanske fortfarande har öppet under helgerna.

Lilla Bantorget har en mycket fin byggnad. det är fd. Norra Station. En IMG_1614vacker tegelbyggnad i typisk järnvägsstil kan man säga. Dom flesta stationshus, övernattningshus och vagnhallar hade samma stil. Ett påkostat sätt att lägga tegel. På bilden så möter gammalt nytt. Stationsbyggnadens påkostade tegelsättning och den moderna karga kontorsbyggnaden. Norra Station byggdes 1893, men jag vet inte om någon förändring skett sedan då. Vagnhallen som finns i Rimbo, numera en boule bana, har exakt samma stil i tegelsättningen. Mycket vackert.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: