Ruggväder

22 10 2013

Hoj Hoj,

Nu har vi verkligen ramlat in i den mörkare delen av året. Tråkväder 24/7. Regn, blåst. Mörkt när man åker på morgonen och mörkt när man kommer hem. Den här årstiden liksom vintern räknar jag som en transportsträcka.

Nästan alla löv har nu ramlat ner och bildar en tjock matta. Jag han med några kort medans dom satt kvar och formligen IMG_1624glödde i skogen. Bilden till höger är strax utanför Uppsala. En samling björkar med en barrskog bakom. Det underliga var att alla björkar hade fått samma färg. Annars brukar man se skiftningar från rött till gult som på bilden. Här var samtliga träds löv knallgula. Extra förstärkta av den gröna åkern.

Nu börjar jag snart att planera semesterturnén 2014. Den kommer att gå norr över då också. Gillar landskapet. Kan bara sitta och bara vara hur länge som helst vid en vacker utsikt. När pensionen kommer så flyttar vi DSC_0074upp Monica och jag. En hund står också på listan då. Saknar Diezel, en Alaskan Husky, som vi var hundvakt åt för över 2 år sedan. Full av energi. Full av liv. Lyste ständigt i ögonen på honom. Älskade att vara ute på långpromenader. Tyvärr hade vi inte möjlighet att ta över honom, så han fick ett annat hem. Han skällde aldrig åt någon annan hund. Tittade bara på dom. Använde sitt kroppsspråk. En gång reste han ragg åt en annan jämnstor hund och den fattade vinken och tystnade. Respekt. Jag är både katt och hund människa. Jag har träffat hundar som varit folkilskna och som har satt sig bredvid mig och lutat sig mot mig. Sånt värmer något enormt.

Kommande semestertur skulle jag ju skriva om. Det ända som är klart ännu är att den går norröver. Vi ska planera in den med lite sevärdheter under den kommande turen. Ställen att besöka även om denna sommars tur blev något åt det hållet den också. Planerad längd hade jag 250 mil, men den slutade på 281 mil så det blev lite avstickare här och där. Så härligt att inte ha den alltför inrutad med tider och platser. Man tar den tid man behöver. Jag brukar börja ganska tidigt att planera turen och sen drar jag lite här och där i den på Base Camp programmet som är Garmin´s program för att rita upp en rutt. Drar om lite sträckningar. Bangar inte för grusvägar, även med full packning och skjuts. Gjorde några bekantskaper denna sommar, som vi var välkomna till för en övernattning kommande sommar.

Ha de!


Åtgärder

Information

3 responses

22 10 2013
joebona

Kul att läsa men nu har jag varit jäkligt dålig på att skriva igen, får skärpa mig. 🙂

22 10 2013
Runar

Ja det är lite svårt. Lättare när man har sina turer att skriva om. Sen skriver man ju så mycket på fejan så det kan bara bli upprepningar ibland tycker man.

22 10 2013
joebona

Ja precis så känns det. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: