Älvkarleby – Forsmark

27 10 2013

Hoj Hoj,

Idag var det 13 grader varmt och solen tittade fram då och då. Givet att det skulle bli en liten tur. Lelles hade startat sin höst rea, så dit skulle jag och kolla. Det enda jag egentligen behöver är ett par nya sommarhandskar. Mina gamla har jag nött hål på.

Åkte hemifrån runt klockan 13:00. Växlande molnighet men mer mulet mot Uppsala hållet. Gled in på Lelles 50 minuter senare. Bara 4 stycken hojar stod där när jag kom. En handfull med bilar också. Kollade runt lite kläder och fastnade direkt för ett nackskydd från Alpinestar. c:a 2000 kronor med rabatten avdragen. Inte dåligt. Men jag höll mig. Väntar ändå tills i vår när dom har rea igen. Då blir det iaf handskar. Såg en fullsmetad Honda 1200 Crosstourer. Mums. Kardandrift. Najs. Fast det är ju farsdag snart igen så jag ville inte riskera att stå med två likadana hojar.

Bäst att dra sig ur butiken igen tyckte jag. Klev upp på hojen igen och tyckte det var för tidigt att glida hemåt, så det blev IMG_1843 norröver igen. 291:an mot Björklinge och Älvkarleby. Strax före Mehedeby dök dessa träd upp längs vägen. Bromsoken fick jobba lite för att få stopp på dom framrusande 270 kilona + mig. Träden såg lite otäcka  ut vid första anblicken, men när jag tittade noggrannare så var det helt normalt. Det var lärkträd. Det enda barrträdet som fäller sina barr. Bortsett då från Julgranen strax efter jul. Det var faktiskt länge sedan jag såg ett lärkträd. Det fanns ett vid mitt barndomshem och jag har inte tänkt på om det står kvar ännu. Om jag inte minns alldeles fel så är det en väg där nu.

Körde vidare upp mot Älvkarleby och passerade ännu en gång Dragons Gate. Ännu har jag inte varit in, men man måste ju spara lite till ett senare tillfälle. Fin väg denna. Lite tråkig kanske då den är ganska rak, men det rullar på snabbt. Snart var jag framme vid Älvkarleby och körde in mot Älvkarleby Fallen. Inte så mycket om manIMG_1847 inte kommer söndagen före midsommar då det alltid är Fallens Dag och luckorna öppnas. Då blir det drag i Dalälven. Fick ett kort på en fiskare som troligen försökte lura någon lax i älven. HAn stod ganska långt bort så Canon fick Zooma en hel del. Fick så fin effekt på vattnet. Ser ut som en blyertsteckning på något sätt.

Rullade vidare ut mot 76:an igen. Kom fram till korset där det är bara 2 mil till Gävle och var på vippen att köra dit, men valde att åka söderöver igen. Passerade Dalälven ytterligare än gång. Tror det blivit minst 7 kanske 8 gånger denna sommar. Tog några kort och la ut en videosnutt. Fortsatte igen söderut på 76:an. Kom snart till Forsmark. En liten bruksIMG_1855 ort där jag skulle tro att dom flesta jobbar i Forsmarks Kärnkraftverk. I dammen där såg jag denna staty. Den syns inte från vägen utan man måste åka in mot kyrkan och där stod den ute på en liten ö i dammen. Kan vara en lokal tolkning av Poseidon kanske.

Klockan gick och det började bli lite sent. Molnen hade nu tagit över himlen, så det blev mörkt bara därför. Man misstog sig lite på tiden, då vi vred tillbaka våra klockor natten till idag. Tog en sväng in till Östhammar också. La ut ytterligare en videosnutt. Nu började det bli riktigt mörkt och jag hade ganska ändå långt hem. Bäst att rulla på. Från korsningen till Hallstavik kan jag säga att det var riktigt mörkt. Inte så kul att köra med skogen alldeles inpå vägen. Runt klockan 17:30 rullade jag in hojen igen i garaget. 29,8 mil blev det denna söndag eftermiddag.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: