Vi tog en tur idag också

17 11 2013

Hoj Hoj,

Det blev en tur idag också på 9,6 mil. Vi åkte till Arninge tur och retur. Det var inte lika varmt som igår. Runt +8 grader när vi åkte hemifrån. 2 grader gör faktiskt ganska mycket. Inte för att det var kallt, men det kändes stor skillnad mot igår. Det var ganska blåsigt så man fick hålla i lite extra när vindbyarna kom.

Allergisk mot stora vägar som jag är, så blev det förstås över Kårsta – Lindholmen – Vallentuna till Arninge. En liten asfalterad väg. Krokig och fin. Börjar bli lite spårig. Allt för att inte sticka ut ifrån dom andra vägarna i Stockholms län. Jag är ju vägrapportör med eget ID, så jag har ju möjligheten att rapportera direkt till vägverket via en app i telefonen. Hade inte riktigt tid idag. Solen hänger ju inte kvar så länge på himlen som man vill.

Solen låg lågt och konstant i ansiktet hela vägen till Arninge. När man kommer in i skuggiga partier får handen leka solskydd för att överhuvudtaget se något. Är det sedan lite lera som traktorer släpat upp på vägen så gäller det verkligen att upptäcka och välja rätt spår för att undvika leran. Vi rullade på och kom fram till Arninge. Vi skulle köpa glödlampor till en badrumsbelysning. Lite special lampor var det men jag hade kollat på webben och sett att dom hade sådana och till det billigaste priset. Julskyltningen hade kommit igång och det var riktigt trångt i butiken då det var inklämt flera nya hyllor bara med julprylar. Jag hittade glödlamporna och gick till kassan.

Lite kaffe och en arraksboll skulle sitta fint tyckte jag, så vi styrde stegen dit där det kunde se ut att finnas lite kaffe.IMG_1939 Det fanns och vi tog vår beställning och gick och satte oss. Kaffet var väl ok, men så är det ju när man fikar ute. Oftast är man ju riktigt kaffetörstig så det brukar fungera. Ibland i gruvan känner jag mig riktigt kaffesugen, men efter någon mun av det s.k kaffet så är jag nöjd.

Vi behövde börja rulla hemåt igen. När solen börjar sjunka, så sjunker även temperaturen och när det inte var så mycket från början så..IMG_1942
Vi tog samma väg hem som vi kom dit på. Jag stannade till på hemvägen och tog ett kort på våran skugga. Skuggorna blir riktigt långa när solen började dala igen. Det går fort när den sjunker. När vi kom hem hade den gått ner och GPS´n hade gått över i nattläge sedan en tid tillbaka.

Det blev nästan 10 mil denna dag. Icke hojsäsong har förkortats med ytterligare en dag.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: