Julmarknad.

24 11 2013

Hoj Hoj,

Igår var vi på Julmarknad i Vallby Hage i Finsta. Mycket folk. Fint väder. Några minusgrader. Lite kallt att vandra omkring bland tomtar, julkärvar, julgrupper och brända mandlar. Brända mandlar funkar alltid. Spelar ingen roll vad det är för tillfälle. Brända mandlar ska det vara.

Många lokala förmågor. Tänk att det pysslas och skapas så mycket ute i stugorna. Örhängen, halsband, strumpor,IMG_1978 läderarbeten, tyg arbeten. Ja allt som tänkas kan. Jag fastnade för en hantverkare. Det var Jan-Olof Krantz från Norrtälje. Han gjorde otroligt vackra skärgårdsminiatyrer. Som bas använde han flytved och träbitar från naturen. På dessa gjorde han sedan hus och skulpturer i äkta skärgårdsmiljö. En perfekt present till någon som redan har allt. En röd stuga, en brygga, en fiskebod i lite olika utformningar. Alla blir ju olika då basen var upphittade bitar från naturen. Fyndigt och mycket vackert. Jag kan nästan sätta mig in i hur han går runt uti skogarna och längs strandlinjen och omedvetet letar efter basmaterial till sin hobby. Som jag när jag är ute och går och omedvetet letar vinklar och ljus på olika motiv att fota.

Det fanns också skulpturer med rena julmotiv. En lite kul skulptur var en snett kapad liten trädstam och i den åkte flera IMG_1968små tomtar ruschkana nerför mellan granar. Jag fastnade mer för dom lite vardagliga motiven. Några av dom var med enbart fåglar. Någon säl såg jag också i den mångfald som fanns att välja bland.

IMG_1971Är man ute efter en skulptur av det lite ovanliga slaget och som inte är något massproducerat som vem som helst kan köpa, så rekommenderar jag Jan-Olof Krantz från Norrtälje. Då får man en unik skulptur som man garanterat är ensam om då basen till den ser olika ut från en gång till en annan.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: