Återblick

6 12 2013

Hoj Hoj,

Jag sitter vid köksfönstret och snön yr utanför. Drömde mig tillbaks till den sommar som var. Tittade på bildspelet jag gjort med bilder från Maj till Oktober. Minns varje bild. Ögonblicket jag tog det. Dofterna. Skratten. Gemenskapen. Likasinnade. Tystnaden. Lugnet. Ja allt ryms i bilderna. Inte för den som inte var med. Men för mig är den allt det. Jag älskar att knäppa kort. Ibland lite knäppa kort. Jag vill se och visa det man kanske inte normalt ser och tänker på.

IMG_0774Bilden är från Flatruet den 23 Juli 2013. Monicas födelsedag firade vi där. Chokladmuffins med vanilj och kaffe. Inte mitt älskade kokkaffe, utan brygg. Det gjorde inget. På en sten vid Flatruet smakade även det gott. Till höger om oss ett par fotografer från en naturtidning. Där vi satt hade en fjällräv letat runt tidigt denna morgon. Letade efter något kvarglömt att äta. Några varv runt stenen. Fortsatte sedan bort i fjärran. Fotograferna skulle sedan vidare och fotografera björnar. Ett par på en hoj letade sig upp mot Flatruet. Saktade in. Fortsatte. Synd. Hade varit kul att träffat dom.

Vi fortsatte ner från Flatruet. Vi skulle få uppleva ännu en fantastisk vyIMG_0799 denna dag. Vi skulle åka över Stekenjokk. På vägen dit passerade vi Stora Blåsjön. Vi var tvungna att stanna och passade på att käka lite frukost. Vilken utsikt. Det ena stället överträffar det andra känns det som. När vi stod här och fikade stannade en bil till och det var ett par vi nyligen träffade från vandrarhemmet i Björkvattnet. Dom såg oss och stannade till och pratade en liten stund igen. Senare på vår resa träffade vi på dom igen. Bjuder man bara på sig själv, så kan man få hur många vänner som helst och varsomhelst. Att bjuda på oss själva har varken Monica eller jag problem med.

Efter Stora Blåsjön svängde vi av upp mot Stekenjokk. Det går uppför och uppför. Varaderon fick morra på lite med packningen och oss. EnIMG_0811 underbar hoj att köra. Full packning och med oss på så följer den lika bra som utan packning och skjuts.

Uppe vid Stekenjokk stannade vi säkert en timme. Så stort. Man tappar perspektivet på hur stor det är och hur långt bort man ser. Vi stod bara där. Tittade. Sparade bilden. Sverige är så vackert. Ändå har vi bara upptäckt en pytte-pytte liten bråkdel av det.Vi hade ett underbart väder. Inte en droppe regn. En klarblå himmel på alla våra dagar under semestern.

Årets första snöskottning avklarad. Vill vrida fram tiden. Låta transportsträckan gå fortare. Längtar tillbaka till vidderna. Till fjällen. Till nya möten med underbara människor. Sådana som bjuder på sig själva. Sådana som vi. Vi kommer dit. Var så säkra. Planeringen har börjat lite smått. Från A till B är klar. Fast inte hur. Det gör vintern för mig uthärdlig. Att kunna planera. Att drömma. Vad vill vi se? Vad vill vi göra? Att sedan få göra allt detta med min hustru som gillar detta lika mycket som jag är helt underbart. Man är rätt lyckligt lottad ändå.

Ha de!


Åtgärder

Information

5 responses

6 12 2013
joebona

Härligt Runar. 🙂

6 12 2013
Runar

Helt otroligt vad man minns av en bild. Det var 5 månader sedan men kommer ihåg allt runt i kring bilden jag ser. Minns en liten tjej på 3-4 år som åt Ballerina kakor. Otroligt.

7 12 2013
joebona

Ja det är rätt så mäktigt vad en bild kan väcka minnen, du kanske har dom på ett bra minneskort? 🙂

7 12 2013
Runar

Ja minneskortet är nog av god kvalité. Det jag däremot funderar på är om kontakten med det glappar ibland. Tappar helt vad jag just var på väg att göra. Får backa bandet och gå tillbaka till där jag tänkte på vad jag skulle göra. Om jag nu kommer ihåg vart det var…..

7 12 2013
joebona

Hahaha, det där känns igen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: