1: Montering av extraljus på hojen – Kabelstamm

25 12 2013

Hoj Hoj,

Då har jag börjat med förarbetet till monteringen av extraljusen på hojen. Inköpslistan är nästan komplett. Det behövs liteIMG_2159 grejor om det ska bli bra. Nu tog jag i lite extra för åtgången av kabel, men som hemmapulare går det alltid åt någon meter här och där och sedan finns det inget värre om det skulle saknas någon liten stump. Brukar bli så annars om man inte tar höjd för lite extra. Bättre att kapa till lagom längd sedan i så fall. Som ni ser på bilden så blir det lite småplock. Ändå saknas vippströmbrytaren och mina LED indikatorlampor. Ett besök på ELFA och köpa IP67 klassad strömbrytare och LED indikatorlamporna. Indikatorlamporna IP67 var svindyra. 150 kronor styck, men det kostar att ligga på topp.

Jag har klurat ut hur jag ska koppla dom nu. För att få det att fungeraKopplingsschema LED Lampor som jag vill så behöver jag en 2 polig 3 vägs vippströmbrytare. Jag vill kunna få 3 funktioner.
1: På
2: Av
3: På om helljuset är på (släcks av på halvljus)
Bästa ställe att ansluta matarström inte ännu riktigt färdigt. En sak är säker och inget kommer att gå direkt på batteriet. Vill inte stå med tomt batteri för att jag glömt slagit av eller mer kanske för att någon klåfingrig typ slår på dom när jag står parkerad. Jag har redan fått en idiot som slog till med något hårt på en av bromskivorna i fram med en följd av att den blev skev och bromsen högg.

Väntar ännu på fästena för lysena som jag kommer att sätta på motorbågen ganska så högt upp (bild i tidigare inlägg).IMG_2160 Idag lödde jag färdigt kabelstammen till lysena. Nästa steg blir att få på fästena på motorbågen och montera på extraljusen. Besök hos ELFA den 2 eller 3 Januari för inköp av kontakt och indikatorlampor. IP67 klassad kontakt och lampor. Damm- och vattenskyddade alltså. Indikatorlamporna mer som en ball grej, men det kan vara kul å se vald funktion via lamporna.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

25 12 2013
joebona

Det där blir nog bra ska du se. 🙂

25 12 2013
Runar

Ja jag tror det. Det var ett riktigt bra ljus från LED lampan. Måste bara testa den när jag hade gjort kabelstammen klar. Ska åka och köpa en annan vippströmbrytare än den jag har och 2 LED indikator lampor. ELFA som ligger i Solna har dom. Ligger bara lite avigt till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: