5. Montering av extraljus på MC — Test i dagsljus

12 01 2014

Hoj Hoj,

Ja vintern har fått ett litet grepp nu. -9 grader och en del snö. Kylan och snön har satt stopp för planerna att göra ett riktigt test på vägen med LED lamporna. Blev väldigt nyfiken på om jag skulle behöva dimma ljuset under dagen. För att det skulle vara möjligt så skulle jag behöva pulsbreddmodulerad ström (PWM) till LED lamporna. Göran Edin från Snapptuna AB hade en lösning åt mig om jag skulle behöva koppla in PWM för att begränsa ljusflödet.

Jag körde upp hojen från garaget och ut på vägen. Om det ända hade varit barmark och iaf 5-6 grader varmt. Nu kom snön och kylan precis tills jag var klar med mitt projekt. Så typiskt.  Hur som helst så startade jag hojen och bad Monica slå på LED lamporna när jag var c:a 150 meter bort. Hojen var igång och halvljuset syntes sådär ska jag väl säga. Jag visste att hojen stod där och då såg jag lyset. Jag bad henne slå på extraljusen och dom såg jag utan problem. Jag började gå emot dom för att se om dom skulle bländas, men det gjorde dom inte alls. Kanon. Tittade man rakt in i dom så var det förstås lite starkt, men vem stirrar in i ett par lyktor. Jag hoppas att man lär sig även idag att inte titta in lyktor utan mot högerkanten.

Tog en videosnutt på hur det ser ut. Kör i fullskärmsläge.

http://www.youtube.com/watch?v=55XmGjwue_c&list=UUDewyjnAohkbjjBii2vQf7g&feature=share

Ha de!


Åtgärder

Information

5 responses

18 01 2014
Skye

Asså, va fa*.. Känner du Göran? Världen är bra liten.
Hade helt glömt av att han höll på med sådant som belysning och skulle konsulterat honom för att få bättre fart på mina led blinkers..

De mailade mig och frågade om jag kände någon ”goof” i Stockholm som kunde visa live hur man använde flygsimulatorn online. Så jag gav de Görans adress och nummer.

18 01 2014
Runar

Ja världen är bra liten ändå. Han är med i samma Hojgäng som jag. Från när var detta? Känner inte igen honom riktigt till utseendet.
Det blev ett jäkla drag i mina LED lampor. Inte kunnat testa dom ute ännu bara. Längtar ut på första provturen 🙂

18 01 2014
Skye

Det var före youtube var introducerat så den första upplagan låg på min server och det måste varit runt 2005. Såg honom senast på en Suzuki Burgman i Stockholm när jag hade lite tid över att råkas. Hoppas han kör annat nu för tiden…

Han landade ju så dåligt i tv’n så jag fick göra en extra film som de egentligen skulle kunna klippa in men det var för dålig kvalité. Du får hälsa från SAS386 och kul att du är nöjd med lamporna

18 01 2014
Runar

Jag ska hälsa honom. Nu är det Yamha FJ1200 som han kör.

🙂

24 05 2014
courier insurance new zealand

courier insurance new zealand

5. Montering av extraljus på MC – Test i dagsljus | MC Turer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: