Garmin GPS och BaseCamp

21 01 2014

Hoj hoj,

Knåpade ihop en liten instruktionsfilm om hur man använder sig av BaseCamp programmet för att göra sina rutter.

Utifall nu någon kanske skulle vilja veta lite mer.

OBS: ett litet varningens ord. Om ni redan har rutter i programmet så ta en kopia först på dom. Svarar man fel på frågor man får när man ändrat vilka vägar en Mc ska ta så kan alla man redan har uppdateras/förändras av dom nya inställningarna.

BaseCamp


Åtgärder

Information

6 responses

22 01 2014
Skye

Gött Jobbat, HOJ HOJ

Egentligen är det inte programmet som är svårt utan det är Garmin som vänt på all hantering av programmet mot andra kartprograms funktionalitet.

Som många andra kör jag numer med TOMTOM’s Tyre istället som funkar lika bra med Garmin. 😀

22 01 2014
Runar

Ok. Jag har bara använt Garmin’s program genom tiderna så jag har vant mig. Det jag undrar över med Tyre är att hur uppdaterar man kartorna? Det händer ju en del främst i städer med nya rondeller, nya sträckningar osv.

Ha de!

31 07 2015
Janne

Hej !
Jag har en fråga bara, hur får jag över rutten jag har skapat i BaseCamp till GPSén ? Jag har en nuLink 1690, och drar över rutten till minneskortet i GPS, och allt ser bra ut i BaseCamp. Rutten ligger där , men jag kan inte hitta den i Gpsén sedan, finns bara inte ?
Vad gör jag för fel ?

Mvh/Janne

1 08 2015
Runar

Hej Janne,
Man får i Garmin importera den sedan i själva GPS´n:
Starta GPS´n
Klicka på Verktyg
Klicka på Min Info
Klicka på Importera data
Klicka på Rutter.

Där ska den ligga. Jag tror den ska vara snarlika Zumo i handhavande vad gäller rutter. Importering av rutten måste ske efter att man laddat över den till GPS´n.

Lycka till.

Med vänlig hälsning
Runar

1 08 2015
Janne

Hej !

Tack för ditt svar !

Det finns ingen Min info, och ingen Importera data tyvärr.

Jag har varit i kontakt med Garmin support, och nüLink 1695 går det inte att importera rutter till, men man kan skapa dom i GPSén via Reseplaneraren (skitgrejor enligt mej).
Så jag har uppgraderat kartorna för nästan 500:- till ingen nytta.
Men jag kör med den ett tag ändå, köper mig en ny nästa år.
Men funderar på om jag inte ska ta en TomTom Raider i stället ?
Vad tror du om Garmin vs TomTom ?

Med vänlig hälsning/Janne

1 08 2015
Runar

Hej,
Ja det var dåligt att det inte gick att föra över en rutt från BaseCamp. Det är ju i den man verkligen har en översikt och kan välja dom vägar man vill köra.
Dom Garmin som är anpassade för hojåkning är Zumo modellerna. Jag har Zumo 220, Zumo 390 och Zumo 660. Till dessa går det att föra över rutter via BaseCamp. På dom nyare finns det ett läge ”kurvigaste vägen” som är riktigt kul. Finns även som val i BaseCamp 4.4.7.
Jag har ingen erfarenhet av TomTom men skulle tro att dom fungerar hur bra som helst. Bara man lär känna den GPS och den programvara som följer med så är det säkert inga problem. Frågar man nån med Garmin så är dom bäst och frågar man nån med TomTom så är dom bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: