Längtar….

1 02 2014

Hoj Hoj,

Nu har snart Januari passerat. Längtar. Längtar tills man kan ta ut hojen igen på en tur. Ser på Youtube filmer och blir mer sugen än nånsin.

Jag vet inte hur man ska förklara för någon som inte kör hoj hur det känns att rulla ut på första turen på våren. Man tar på sig hojkläderna. Går ner i garaget och drar igång v-twinnen. Glider ut från garaget. Torra vägar. Solen skiner. Asfalten ligger framför en igen. Rullar ut på vägen. Känner vinden igen. Har visiret öppet. Vill verkligen känna vinden. Kommer ut på lite större väg. Ut ur samhället. Gasar på. Den tidiga, lite kyliga vårluften gör sig påmind. Stänger visiret. Bara njuter. Äntligen är säsongen här. Ingen riktig plan på vart jag ska. Det är inte det viktiga.

Viker av från den större vägen och in på en mindre asfalterad väg. Vägen kantas av vitsippor och blåsippor. Vita och blå hav av blommor i backarna. Skuggorna från den ännu inte så högt stående solen smeker backarna. Skapar fina kontraster. Stannar till tar fram kameran och förevigar ögonblicket. Kör vidare. Lukten at ny avverkade skog letar sig in under hjälmen. Så friskt och gott. Kör lite sakta. Njuter av tiden. Ingen brådska.  Jag ska ingenstans. Ser en grusväg. Väljer den.

Gillar att köra på grus. Van sedan tidiga år som tvåhjulig förare. Körde minst 1 mil om dagen under ett antal år. Körde förövrigt året om på den tiden. Inga dubbdäck, utan vanliga. Vägen är perfekt. Ett lagom tjockt lager med lite lösare grus. Bromsar försiktigt innan kurvan, släpper bromsen innan kurvan, halvvägs ur den vrider jag på och känner bakhjulet glida ut lite. Rysningar. Så nöjd. Kör vidare. Rullar på lite lugnt. Vill inte hasta. Låta tiden på hojen bli så lång som möjligt.

Kommer fram till asfalterad väg igen och vänder hemåt. Några mil från hemmet, så än finns tid att njuta. Tid att se.

Snart är jag där. Längtar…..

Ha de!


Åtgärder

Information

7 responses

2 02 2014
Skye

Hej Runar… 1 februari har väl Januari passerat 😉 ?
eller fortsätter månaden Januari lite till ända fram till påska?
=o)

2 02 2014
Runar

Tjena. Ha ha ha. Ja jag så det just. Grejen var den att jag började skriva sista Januari på morgonen och sedan blev det lite stopp. Nä nu är den över och om en månad räknar jag med att komma ut lite.
🙂

2 02 2014
Skye

Ja, så är det ju.. Men det går att ändra antingen innehållet eller publikations datumet. Vissa av mina inlägg är publicerade på 70 talet. Då inte ens WP fanns

2 02 2014
Runar

Ja jag vet men jag orkade inte. En värdslig sak 🙂

2 02 2014
Skye

Skojade bara från början. Inget illa ment

2 02 2014
Runar

Nädå. Det är lugnt. Jag förstod det. 🙂 När tror du på säsongsstart?

2 02 2014
Skye

23:e mars. Som alla andra år utom 2013. -20 ända fram till 23:e april.

Fast en sådan vår gav en fantastisk sommar. Så hellre en sen säsongspremiär än blöt och kall sommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: