Lördags tur

1 03 2014

Hoj Hoj,

+3 grader. Molnigt men uppehåll. Vad gör man? Tar en tur så klart. Vad annars?

Kunde inte låta bli. Igen. Det blev en tur. Torra vägar så jag passade på att tvätta hojen också. Rullade först upp till OK/Q8 och fyllde upp tanken igen. Fick i 15 liter så det fanns mycket kvar. Bäst ändå att tanka upp tyckte jag. Fyllde inte fullt sist av någon outgrundlig anledning, så jag hade inte riktigt koll på hur mycket dat var kvar. Ingen panik ändå för vid 5 liter kvar tänds en lampa. Ner till ST1 och tvättade på den där tvätten som jag aldrig kommer ihåg namnet på.

Idag prövade jag att sätta GoPro´n på backspegeln. Fungerade inte för mycket vibrationen i backspegeln. Det får bli hjälmen hädanefter. Där blev det helt ok. Under förutsättning att jag riktar in den och sedan låter bli att tafsa till den med näven när jag fäller ner hjälmen. Lite tråkigt när man kommer hem och ser bara en handske eller en himmel. Idag var det en liten miss också. Ingen fil att visa. Vibrerade emellanåt så det är ingen film att visa. Det var inte heller så upphetsande vägar jag körde. Mest för att kolla placeringen av kameran och om det funkade.

Mot Norrtälje med en ren hoj. Nu börjar folk lyfta på blicken och en del hejar när man kommer. Innan har dom nog inte ens tänkt tanken på att det var en hoj på väg. Inte så många ute när det är +0,5 grader. Ingen åskvärme nu heller men det funkar. Nog är man hungrigare på våren. På hösten får det vara om det är under 8 grader nästan. Man blir lite bortskämd. Jag tog stora vägen in till Norrtälje. Hade lite planer på att ge mig iväg upp till Grisslehamn.

Framme i Norrtälje tog jag en liten paus och la upp en liten videosnutt. När jag stod där ringde Jennifer och undrade när vi skulle åka till IKEA. Kände att med en tur upp till Grisslehamn skulle det bli lite sen hemkomst och tempen sjunker ganska bra ännu. Bestämde att jag tar en liten tur runt Estuna och Råby hem. En asfalterad liten väg. Känner att jag vill ut på en riktig långtur igen. Längtar tills det blir varma kvällar igen eller ännu bättre en strålande fin helg då man kan ge sig iväg med kaffe i packväskan, kameran fulladdad, GoPro fulladdad.

Kom ut på väg 280 igen och rullade på mot Rimbo. Ingen blinkade på grund av att dom bländats. I dagsljus så går det bra, men när det börjar skymma lite får jag slå om till helljusfunktion. Man börjar se när mina lampor reflekteras på vägmärken. Då är det dags att byta funktion.

Väl hemma var jag över till Lina och Robin och gullade med världens kramgoaste kille. Liam. Milo var det som vanligt full fart på, men en bamse kram han man få. Så kul att träffa er igen. Dagen blev bara bättre och bättre.

Ha de!!


Åtgärder

Information

3 responses

1 03 2014
joebona

Lamp experten Lunar, härligt att läsa. 🙂

1 03 2014
Runar

Ha ha ha. Tackar kompis 🙂

1 03 2014
joebona

Var så lite så. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: