En kanon helg…

9 03 2014

Hoj Hoj,

Vilken helg detta blev. 27 mil på hojen denna helg och vi är bara i början av Mars. Tempen har legat på 9 – 15 grader. Helt otroligt. Sen jag börjat köra har det nu tickat på 55 mil.

Lördag 2014-03-08

Vaknade i vanlig ordning runt klockan 05:00. Att det ska vara så svårt att sova lite längre när man kan. Försökte somna om men insåg runt kvart över 6 att det var lönlöst. Lika bra att gå upp. Skulle man mot all förmodan lyckas somna så sover man till runt klockan 09:00 och då ligger man lite efter. Slöseri med dyrbar tid. Nä upp och kokade lite kaffe. efter några koppar så var koffein balansen återställd.

Tempen låg på +3 grader runt klockan 7:00. Vid lunch tid skulle Björg komma över och vi skulle köra hennes hoj till Björghennes jobb och lagret i Arninge. Tempen steg ytterligare och vid lunch tid var den upp i +8 grader. Helt ok väder. Vi körde iväg heifrån runt 12:30 mot Arninge. Vi tog småvägarna över Lindholmen. Först ut mot Gottröra och där körde vi ner på vägen mot Lunda livs. Vid Lilla Valla tog vi av på väg 950 ut mot Frösunda och Lindholmen. Vägen var fin. inga större skador. Inte mer än vanligt för att vara Stockholms Län. Nu har det ju inte ens varit tjäle så några tjälskador kan det ju inte bli. Det tuffade på i bra fart trots att förra säsongen var Björg bara med mig en gång.

Det såg bra ut i kurvorna också. Bra linje och lagom fart så det inte gled ut i utgången av kurvorna. Kommer hona baraBjörg2 igång med teorin också så ska nog detta bli klart i år. Som det är nu har jag två elever. Alex är den andra. Han behöver mer rutin bakom styret. Vi har inte kört så mycket. Kanske en 100 mil. Det behövs mer för att man ska känna sin hoj och få lite känsla. Hoppas att Per har tid med en genomgång av Björgs hoj. Bussigt av honom att hjälpa till.

Blev förvånad när jag läste på handledarintyget. Det gällde på obegränsad tid under förutsättning att jag hade mitt körkort kvar. Måste varit en miss att inte kunna pressa ut lite mer i avgifter.

Söndag 2014-03-09:

Vilken dag. Vaknade som vanligt tidigt. Mulet. Inga mörka moln, men mulet. Ju längre det gick så desto ljusare blev molnen. Vi skulle vara vid Lännalöt i 10 tiden hos Roger och Lotta. Jag skulle lämna lite filmer till Jacob. Vi kom väl iväg lite senare än beräknat, men faktiskt inte så mycket. Jag började redan en kvart innan och fixa med GoPro kamera, hjälmar och telefon. Mycket grejor som ska trimmas in eller kontrolleras. Allt som allt tog det nog en 20 minuter att få allt på plats som jag ville. Upp med hojen från garaget. Ut med alla prylar och montera. Sen bar det iväg.

Vi skulle ta vägen över Rånäs som är bra mycket roligare än 77:an till Almunge korset och sedan till Almunge ochBild4 Länna. Nä den över rånäs bjuder på många fina kurvor och kurvkombinationer. Höger, vänster och höger. Lite slalom. Fast på rätt sätt. Vägarna var faktiskt bra mellan Rånäs och Almunge. Så bra dom kan vara i Stockholms Län. Man får inte ha så stor pretentioner.

Vi kom tillslut fram till Roger och Lotta. GPS´n visade in mig på en väg för tidigt, men det vara bara att vända och ta nästa och då blev det rätt. Vi fikade och smakade på den goda kardemumma kakan som Jacob hade bakat. Det satt fint med en fika. Klockan gick och vi var tvungna att åke hemåt igen då det skulle bli födelsedags kalas gånger 2. Moa och Lukas skulle firas. Efter firandet så tog vi en tur till in till Norrtälje och hem via Malsta.

Jag kollade mätaren när jag kom hem och den stod på 55 mil. I helgen körde jag alltså 27 mil. Inte illa för att vara den 8 Mars.

Ha de


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: