Påskdagen 2014-04-20

21 04 2014

Hoj Hoj,

Ja man kan aldrig veta vart man hamnar. Jag hade tänkt ta mig en tur ut till Arholma. Monica jobbade till klockan 16:00 så det skulle bli en kort tur. Jag kokade lite äkta kaffe och hällde upp i en termos. Det plingade till i datorn och det var Paul som skickade ett mess. ”Vart fan ska jag åka” stod det. Så kan man känna ibland. Man vill ut men vet inte riktigt vart. Det brukar i och för sig lösa sig bara man kommer ut på vägen. Ibland är det bara skönt att snurra lite.

Paul skrev att det var synd att vi bodde så långt ifrån varandra då en tur ihop hade varit skoj. Ja 34 mil är ju en bit, men om Paulman delar på det så är det ju bara 17 mil. Sagt och gjort. Mina planer ändrades på 3,2 sekunder. Nu var siktet inställt på Nyköping. Klockan var redan 10:05 och ner till Nyköping på kräkvägen (E18 och E4) tog det 1 timma 56 minuter enligt GPS´n. Vi bestämde start om 30 minuter. Tänkte ta GoPro kameran med. Problemet var nu att efter ominstallation av luren så hade jag inte GoPro appen för att rikta kameran då den har varit av hjälmen. Försökte installera den, men som vanligt när det är lite bråttom så gick det inte. Jag skippade GoPro.

Ut med hojen och gav kedjan en rejäl dusch med litium fett. Kanon för kedjan. Sitter kvar även efter flera mils körning i hög fart. Lite skillnad mot olja som åker av efter 500 meter och lägger sig på fälgen. På med kläderna och iväg. Hade glömt att jag tankade hojen innan jag ställde ner den sist. Det var ju så länge sedan. Typ dagen innan. Körde fram till tanken, av med vantar, fram med plånbok, upp med tanklock. Insåg att det var fullt. Igen med locket, in med plånboken, på med handskarna och iväg. Så billigt har jag aldrig kommit undan för på en bensinmack.

Klockan var nu 10:32 så tiden var ok. Klockan 11:25 visade GPS´n att jag skulle vara framme. 1 timma och 53 minuter på kräkväg. Nu kan jag erkänna att detta är nog ända gången när jag varit ute och kört hoj som målet var det viktiga och inte resan. Inte så fasligt mycket trafik så det rullade på i 100 – 110 km/h. Igenom Stockholm gick det också bra. Jag gillar inte att ta mig igenom Stockholm. Så mördande tråkigt. Men det ligger ju liksom i vägen för resor söderut. Ska man åka runt så är det ju nästa problem. En stor ankdamm, även kallad Mälaren. Man måste ända bort till Enköping för att ta sig över.

Nu hade jag ju bråttom ner, men annars finns det alternativa vägar som är mycket roligare och trevligare. Det rullade påIMG_2701 ganska bra ändå. Några hade förstås mycket mer bråttom än mig och blåste förbi som ekorrar med salthagel i häcken. Ja ja bara dom inte skadar nån, tänkte jag. Ingen musik i hjälmen då jag inte fick med mig ladd kabel till telefonen. Lyssnade på twinnens musik istället. Lite enformig på motorvägen kanske. Tiden gick skapligt fort iaf och kom fram till Nyköping. Paul och jag skulle träffas vid Statoilmacken så jag gled dit och parkerade mig. Paul hade inte kommit ännu. När jag stod där så kom en Panna från Oxelösund´s hållet. Panna – Oxelösund = Leffa tänkte jag och mycket riktigt. Så var det. Han blev minst sagt förvånad när han såg mig stå där vid macken.

Vilket sammanträffande egentligen. Han skulle bara dit för att tanka för att sedan köra vidare på småvägar med kaffe i packväska. Brygg visserligen men, men. Det hängde egentligen bara på minuter. Jag hade kommit dit kanske 4 minuter innan. Precis tagit av mig handskar och hjälm och ställt mig å kolla på fb i luren. Leffa skulle bara tanka och dra vidare egentligen. Vi hade en trevlig pratstund. Leffa rullade ner till pumpen och tankade för att komma tillbaka. Medans han var borta kom Paul mullrande längs vägen. Gled in på macken. Så kul att se han igen. Gissa vem som är här med sa jag och pekade bort mot pumpen. Paul hade tänkt ringa Leffa och höra hans planer, men visste inte om han jobbade eller var ledig. Mer snack blev det alltså.

Tiden gick. Ibland vill man inte att den ska gå. Ibland vill man att den ska gå fortare. Nu gick den redan alldeles för fort. LeffaIMG_2702 körde iväg på sin tur. Vi satte oss upp och körde dom 1,2 milen in till Oxelösund. Palle tog med mig till ett härligt fik. Café Bygdegården ( N58 39.700 E17 07.756) . Helt klart värt ett besök om man är i Oxelösund. Riktigt gott fika bröd och humana priser. Det gick också att betala med kort vilket inte är så vanligt ibland. Vilken miljö att fika i. Härlig vind IMG_2705från havet. Utsikten var inte heller så dum direkt.

Tiden gick för fort igen så efter många skratt och tokigheter var det dags att sätta och upp igen på hojarna som stog och väntade på oss.

Jag hade lite bråttom hem igen, så det blev kräkvägen upp igen. Paul skulle ta samma fast söderut. Såg sedan att han fick nog efter en kort bit och tog av på mera roliga vägar.

Det var jättekul att träffa Paul igen. Känns som vi känt varandra mycket länge fast det är egentligen bara 1 år sedan vi träffades. Det får bli bättre plamering nästa gång så får vi båda två fina vägar både dit och hem. Tack för en trevlig dag Palle.

Ha de!

 

 


Åtgärder

Information

Ett svar

21 04 2014
joebona

Det var en härlig stund vi fick och du har rätt om att det känns som vi har känt varandra länge och vi får försöka träffa oftare i sommar och ha härliga dagar i sadeln. Tack själv för en härlig dag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: