Jula i Uppsala

4 05 2014

 

Hoj Hoj,

I Fredags tog jag en liten hojtur in till Uppsala. Ingen åskvärme å tala om direkt. 7 grader varmt men nordan gjorde det lite kyligt. Övervägde bil eller hoj, men valet var ganska lätt. Behövde lite avkoppling då det varit lite motigt ett tag.

Lite förberedelser innan som att ladda hem några av listorna i Spotify till Z1:an. Listorna nere och påklädning och sedan ut med hojen. Z1:an ansluten till 12v uttaget på hojen och igång med Spotify. På med hjälmen och fin musik hördes i hjälmen. Jag måste säga att allt lirar så mycket bättre med Bluetooth till Sony Z1. Allt lirar på en gång. Har jag en gång anslutit enheterna så funkar det. Med iPhone fick jag alltid gå in i menyn på luren och tvinga fram en anslutning trots att den fans där.

Lagom volym är viktigt. Man måste även höra ljud utanför. Man sköter det lätt via hjälmen. Ljudet anpassar sig även till ljudet runtikring. Jag rullade ut från tomten. Kändes underbart. Strax framme vid 77:an. Rullade sakta på 1:an och släppte förbi en bil mot Centrum. Lite  gas och Varaderon gled ut på 77:an mot Uppsala. I med 2:an och sedan 3:an. resten bara för att sänka motorvarvet. Fasen va nöjd jag är med hojen. Vägarbeten vid utfarten av Rimbo. Ser att det är rött så jag anpassar farten  mot trafiksignalen. Gult och Grönt. Taggar ner till 4:an och ger på lite. Varaderon morrar iväg. En signal till. Rött där också. Vet att dessa två inte är så synkade med varandra. Mötande trafik har också rött, men dom får grönt före mig. Stannar som första fordon.

I Don´t Want to Miss A Thing med Aerosmith i hjälmen. Det blir gult och sedan grönt. 1:an redan i vid gult. Släpper efter på kopplingen och Varaderon är ivrig att komma iväg. 1:an upp till 4000 varv. I med 2:an till 4000 följt av 3:an, 4:an, 4:an och slutligen 6:an. Varadeon lunkar på 2500 varv. Redan efter bara 1 km så känner man harmonin igen. Intrycken bombarderar näthinnan. Ser upp mot himlen och lite hotfulla regnmoln har dykt upp här och var. Solen förstärker dom mörka regnmolnen. Typiska regnslöjor sveper fram under molnen. Där regnar det och där med och där. På många olika håll runtomkring mig regnar det. Men inte på mig jag har sol. Jag behöver det.

Jag svänger av som jag brukar vid Östuna för att ta gamla vägen till Uppsala. Där får jag dom första dropparna på mig. Jag har molnen i ryggen och bara några hundra meter in på vägen så slutar det igen. Ett bra tecken på annalkande regn är annars om bilarna man möter har vindrutetorkarna på. Då vet man vad man har att vänta. Ingen jag mötte hade det, så det var inget regn framför mig. Himlen såg även den bättre ut. Den gamla vägen till Uppsala, väg 1060, är en lite kurvig rolig väg att ta. Som alternativ kan man också ta av vid Erkesberga på väg 1057 och komma ut vid Danmarks Kyrka.

Jag fortsatte på 1060 idag. Rullade strax in i Uppsala och styrde mot Jula. Gott om parkeringsplatser trotts att parkeringen DSC_0253blivit mycket mindre sedan dom flyttade. Förr delade dom en jätteparkering med Biltema och Blomsterlandet. Jag var ute efter polermedel för lyktglaset på bilen. Ett fick jag bytt vid en parkeringsskada jag fick medans jag var på jobbet. Det gamla ”glaset”, som inte längre är av glas utan plast, har blivit så matt. Ska försöka polera upp det tänkte jag. När jag var där inne såg jag förstås an massa bra ha verktyg, men kunde hålla mig. Jag såg Bahco satsen jag har och kom att tänka på att det saknas två delar i min. Jag skulle höra om det gick att komplettera.

Jag gick fram till disken med reklamationer och byten. En ung tjej expedierade mig och jag frågade om det var möjligt att göra en komplettering.
— Ja visst, sa hon. Jag har för mig att jag gjort det förut, tillade hon och lyfte luren.
Hon ringde ett samtal och troligen pratade hon med deras huvudkontor. Delarna jag frågade efter var inte med bland deras reservdelssortiment, men troligen kunde dom beställa direkt från Bahco men det skull ta lite längre tid bara.
Medans hon väntade på svar från huvudkontoret kom en annan kund fram till hennes kollega i disken. Hon skulle köpa en ny pump till en fontän dom köpt. Killen började slå i katalogen och på datorn. ”Min” expedit tittade i kassen där pumpen låg och sa:
— 46750.
Killen slog in artikelnumret i datorn och vips så var pumpen där. Vilken kunskap hon hade. Jag blev riktigt imponerad. Hon hade järnkoll på sina varor. Snabbt och smidigt gick det. Dom skulle ringa mig när dom fått tag i delarna. Bara en sådan expedit gör att man vill åka dit igen och handla.

Jag gick ut igen och kopplade in telefonen till 12v uttaget. På med musiken och hem igen. Varaderon morrade iväg från Jula. Molnen fanns fortfarande kvar men inte åt mitt håll. Jag rullade på i lagom takt hem igen. Några moln svepte fortfarande sin slöja ner mot marken, men som sagt, inte åt mitt håll.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

4 responses

4 05 2014
joebona

Härligt men jag undrar vad spelades det för låt när du svängde där vid Östuna mot Uppsala? 😉

4 05 2014
Runar

I’m singing in the rain med Frankie boy 😀

4 05 2014
Runar

I’ m singing in the rain med Franke bor 😉

4 05 2014
joebona

🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: