Enköping 2014-06-01

2 06 2014

Hoj Hoj,

En sån dag. Det blev en sådan där perfekt mysig dag med två goa tjejer. En av dom min fru Monica och den andra Suss. Efter Lördagens tur så insåg jag att hojkläderna behöver impregneras. På Lördags eftermiddagen tog vi bilen in till Norrtälje för att storhandla och då är ÖB ett av dom givna ställena. Jag köpte Imprenex där för att impregnera kläderna. Hemma igen så tänkte jag att en förpackning räcker nog inte för jag har ju jackan också. två per plagg blir nog bra. Nu skulle ju det bli fint väder på Söndagen så ÖB i Enköping såg väl bra ut. Skickade iväg ett meddelande till Suss om hon hade möjlighet och lust å följa med, och det var ingen tvekan om det. Vi bestämde träff i Vallentuna för vidare färd mot Enköping.

Då jag är lite allergisk mot större vägar så var vägvalet ganska lätt ut från Vallentuna. Lv 268 mot Upplands Väsby och därIMG_2866 över till mot Gamla Enköpingsvägen (lv 841). Mot Bålsta. En riktigt fin väg och en av dom två vägar man kan åka mot Enköping. E18 inte ens att tänka på. Med bil fungerar den. Vid Håbo byter den nummer till lv 545. Vi passerar över E18 vid Håbo och fortsätter på den fina vägen. Igenom Hjälstaby och mot Härkeberga. Vilken väg det är vid Härkeberga Malma. Fin asfalt och långa svepande kurvor. Här kom det ett gäng som kända vägen bättre en vi och blåste om oss. Då visste vi att detta var en känd hojväg i trakterna. Solen sken och det var så mysigt. Vi njöt verkligen av turen. Många dofter slank in under hjälmen och det vara bara att sniffa i sig och må bra.

Vi kom till slut ut på lv 558 och hade då bara några kilometer ner till Enköping. Vi åkte för skogen där banan för Enduro VM går av stapeln den 13 – 15 Juni. Den 14 Juni så har jag faktiskt planerat en hojtur med Hojgänget till Enköping. Besöka Bahco Outlet. Kan bli  2 flugor på smällen kanske. Jag hade lagt in ÖB i GPS´n för att kompletterings köpa Imprenex. Smidigt med GPS. Bara att knappa in och rulla på. Vi kom förstås rakt på butiken. Vi gick runt och kollade lite och jag letade sedan upp medlet. Nu stod Rusta på tur. Vaxduk skulle köpas. Butikerna låg nästan bredvid varandra så det blev en kort tur bara. In och handlade vaxduken. och ut igen. Nu blev vi fika sugna och jag knappade in för att leta caféer i GPS´n, men då fick den svårt. Den närmaste den hittade var i Västerås. Knappade in Enköping som stad i GPS´n och då tar visar den alltid centrum i staden. Mycket bra. Hjälpt mig många gånger att hitta centrum. Det står ju oftast skyltat om man nu från infarterna, men har man snurrat runt lite så är man lost.

Upp igen på hojarna och ner till Centrum. Monica frågade en dam om ett öppet fik och vi fick några alternativ. På väg till IMG_2858dom såg vi Konditori Tammerfors. Alldeles bredvid fanns en stor parkering i anslutning till torget. Så fick det bli. Parkerade hojarna och gick tvärs över vägen till fiket. Några personer satt utanför. In och välja bland godsakerna. Jag har nu efter att vi varit där att räkmackorna ska vara extra goda. Vi tog en varsin bakelse med jordgubbar uppe på en vanilj och gräddfylld smördegsbakelse. Otroligt god och ett mycket bra val. Vi satte oss ute förstås och njöt av tillvaron. Så här skulle man lätt kunna ha det konstaterade vi. Vi tog en runda efter fikat och tittade i en presentbutik som var öppen. Högsäsong sa expediten och ägaren av den. Studenttider är presenternas tid. Många mycket fina glas från Orrefors. Priserna var förstås därefter. Jag fastnade för en vas med en anka ingjuten i botten av den. Mycket läcker. Priset var endast 8500 kronor. Behöver jag nämna att den fick stå kvar?

Med tanke på att vi skulle kunna tänka oss en sådan här tillvaro, så satte vår tröst till en dubbel trisslott. Den skulle kanskeDSC_0339 lösa dom eventuella hinder som en sådan här tillvaro skulle kräva. Plötsligt händer det ju, så varför inte i Enköping en solig underbar dag alldeles i början av Juni. Vi vann visserligen 100 kronor vilket resulterade i två nya dubbeltrisslotter. Där vände fru fortuna oss ryggen. En mjukglass fick i alla fall slinka ner som tröst. Nu hade vi tillbringat litemer än 3 timmar i denna vackra stad som vi bara sett en bråkdel av. Det var dags att ge sig av hemåt igen.

Alltid när jag är åt detta håll så blir det en sväng förbi Julmyra. Så även denna gång. Ut på Rv 70 och sedan lv 254 mot Heby.IMG_2864 Vid Heby tog vi av på lv 858 för att sedan vika av åt höger på lv 623 som går förbi Julmyra ut mot lv 272. Denna väg är en riktigt fin väg. Kanske stundtals lite gropig och guppig, men utsikten en bit fram överväger detta. Strax efter Ridcentret så kommer vägen ner och går parallellt med en sjö. Mycket vackert. Alla gånger jag varit där har den legat spegelblank. Vi stannade förstås en stund här.

Klockan gick så vi var tyvärr tvungna att rulla hemåt. Ut mot lv 272 och sedan mot Uppsala. 272 mot Uppsala är ingen rolig väg heller bred och rak, men smällar man får ta. Vi åkte i utkanten genom Uppsala Ulleråker och Ulltuna för att komma ut på lv 255. Den rullade vi p mot Mäsrsta och Upplands Väsby och landade till slut i Vallentuna igen. Det var dags för lite mat så vi knallade in på macken och beställde Pulled Pork i wrap. Ännu ett bra val på Sibyllan. Mätta och belåtna och efter ännu mer snack så var det dags för oss att ta den sista biten till Rimbo och Suus den korta biten hem från macken. Vi kände att det började bli lite kallare på vägen hem.

Ja va ska man säga när tillvaron är som bäst. Det var en mycket trevlig dag som vi tillbringade tillsammans med Suss. Vi hade det riktigt kul ihop och det kommer att bli många fler turer tillsammans på 3 siffriga vägar.

Karta över turen vi körde.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: