Custom Bike Show 2014

7 06 2014

Hoj Hoj,

Idag var det Custom Bike Show i Norrtälje. Jag var lite i valet och kvalet att åka in faktiskt. Jättemånga duktiga hojbyggare somIMG_2911 lagt ner tusentals timmar och fantastiskt fin lack på hojarna, men är ändå 2 hjul, en lång gaffel, ram och en motor. Inte riktigt min grej. Det som egentligen fick mig att välja att åka in var för att träffa några från Hojgänget.

Monica och jag åkte iväg runt 11 in till Norrtälje. Många hojar var det på väg in och ner till hamnen. Varenda liten gräsplätt varIMG_2914 fylld med hojar från besökare. Jag lyckade hitta en plats på en trottoar i närheten av parken. Denna dag kan man ställe sig där det finns en plats ledig, för så många parkeringsplatser som det skulle behövas finns inte i hela Norrtälje. Vi gick in på området och kollade runt lite. Så häftiga barnkläder med hojanspelning det finns. Priserna är förstås därefter. En pytteliten jacka med ett tufft motiv för 500 kronor. Med tanke på att den sedan kan användas max 6 månader så blir det väldigt dyrt.

Många utställningshojar var det. Vi lämnade ingen röst. Supersvårt. Så många fint lackerade hojar. Linjerna tyckte jag var ganska lika. Jag tror att som egen byggare ser man nog hojarna på ett annat sett. Efter en liten vandring bland hojarna ser jag ett par bekanta ansikten. Det var Tommy, Eve och Monica som jag skymtade en bit bort. Vi gick raka vägen fram och morsade. Så kul å se dom igen. Fick höra att Jonas och Leif tagit en liten annan väg, skulle man kunna säga, så dom hade inte hunnit fram ännu.

När vi pratat en stund så dök Jonas och Leif upp. Dom hade bara tagit en annan väg. En biker åker aldrig fel, väljer ibland bara en annan väg. Vi snackade en stund och sedan började vi gå för att kolla mer på eventet. Då mötte vi Björg och Nicke som hade hittat dit också. Jag visste att dom skulle dit, men inte så lätt att träffas bland tusentals andra. Vi snackade med dom ett tag innan vi gick vidare. Vi gick över till andra sidan viken och kollade in fler hojar. Många var dom. Klockan gick och Monica skulle jobba natt, så vi gav av hemåt.

Vi var in på Konsum och handlade på hemvägen. Färskpotatis, sill och gräddfil skulle det bli. På väg ut så tittade jag bort mot Uppsalavägen och ser då Jonas och Leif åka förbi. Förstod att dom var på väg hem till oss så det var snabba ryck att packa varorna i väskan och upp på hojen och hemåt. När jag svängde in på Tomtebovägen såg jag dom stående utanför oss. Va kul!!

Björn och Monica hade redan passerat när jag såg Jonas och Leif, för dom var också hemma hos oss. Va kul med lite spontanDSC_0365 besök. Sånt gillar vi. Inga krusiduller. Är vi hemma, så är vi hemma och då dukar vi fram. Nu åkte fikat på och Monica rostade lite smörgåsar. Ost, smör, kaffe och saft åkte fram ute i trädgården. Det blev en mycket trevlig stund med mycket garv. Inte minst för att vi plockade fram lite kluriga saker att lista ut. En del saker skulle lösas på ett mycket ovanligt sätt. Jag säger inget mer för jag tror fler kommer att råka ut för dessa.

Det var dags för våra gäster att åka och ta en bit mat innan dom återvände hem mo Stora Människobyn. Det var en mycket trevlig överraskning att dom tittade förbi.

Jag hade tänkt att ta en redig tur på kvällen Jag vet inte om det berodde på allt skratt jag fått, men jag kände mig trött så jag tog 5 minuter i viloläge. Sen gick jag upp och kokade lite potatis och käkade sill och färskpotatis. Hojen stod ju fortfarande på gården så jag måste ju köraIMG_2918 ner den. Till potatisen och sillen blev det bara mjölk så att köra ner hojen i garaget skulle inte bli några problem. Sagt och gjort på med hojkläderna och på väg mot garaget. Jag körde Lisinge vägen som går förbi sjön Sparren.

Sån skillnad det är om man kör en väg från ett annat håll. Vägen går en bit längs med sjön och många fina ställen såg jag. Kameran kom förstås fram. Gled sakta fram genom landskapet. Körde sedan mot Närtunaby och ner mot Frösunda.

Mycket man tänker när man kör hoj. Planering av körningen. Högersväng, fri sikt. Ska jag växla ner och ligga i kanten och dra ut från kurvan? Ligger det stödgrus där? Ska jag ligga en bit ut för att vara säker?
Högersväng, skymd sikt. Håll ut en bit. Kan komma gående. Kan bli möte samtidigt. Sakta ner.

Så många olika scenarion man går igenom på mycket kort tid. Snabba beslut. Samtidigt som man njuter för fullt. Det är härligt att köra hoj.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: