Bahco Outlet i Enköping

15 06 2014

Hoj Hoj,

Så blev den av till slut. Turen till Bahco Outlet i Enköping. Solen sken, men det var ingen åskvärme. Runt 13-14 grader. Det som var mest påfallande var blåsten. runt 10 m/s i byarna, så det tog i ordentligt över dom öppna fälten.

Vi startade från Donken i Upplands Väsby. Vi blev totalt 8 stycken. Vi körde lv 263 mot Rosersberg – Märsta – Sigtuna. En bit efterIMG_2930 Sigtuna tog vi av på mindre vägar mot Hjälstaby. Inte så många andra hojar ute denna något kyliga men framförallt blåsiga dag. Vi mötte en och annan, men inte mer. Den här vägen har jag åkt några gånger nu. Första delen är det riktigt fin asfalt, men närmare Enköping då man varit ut c:a 50 meter på Rv 55 för att svänga av på lv 586 mot Biskopskulla, så blir vägen sämre. Gupp och gropar. Tar man det lugnt så fungerar även det.

Vi närmade oss Enköping norrifrån. Vakter var utställda vid vägkanten då VM i Enduro pågick denna helg. Åkarna passaerade över vägen på dom transportsträckor dom hade. Tanken var att vi skulle kika lite på tävlingen också, men som nu vet så blir det mycket snack vid stoppen så tiden rann iväg för oss. Vi kom i alla fall fram till Bahco´s Outlet. Jag var ute efter ett par ordentliga skruvmejslar. Vilken skruvmejsel jag än får tag på så är det en kryssmejsel. Spårmejslarna har gått upp i rök. Hit kommer det att bli fler resor när jag behöver nåt som inte är akut. Jag hittadeDSC_0025 en förpackning med 6 skruvmejslar, 4 spår och 2 kryss, för 80 kronor. Såg även några mejslar som jag letat efter ute i butikerna. Dom har under skaften en 6 kants gjutning där man sätter en ringnyckel. Man får en otrolig kraft med dessa då du med ena handen trycken  mot skruven och den andra vriden med ringnyckeln. Kände på käftarna till skiftntcklarna. Inte en milimeter glapp. Känn på dom ni hittar ute i butikerna som inte är Bahco så får ni se.

Nu började damerna i sällskapet bli sugna på kaffe och vi också. Jag matade in Tammerfors Konditori i GPS´n och vi körde ner. Nu var det mycketDSC_0026 avspärrningar i staden och torget bredvid fiket var avspärrat, men faktiskt lyckades vi alla hitta parkering på en annan plats i närheten. Vi gick till fiket och där fanns det mycket att välja på. Mats och Eeva rekommenderade att prova deras räckmacka och jag var helt inne på den tills jag fick syn på en smörgåstårtbit. Den blev jag helt såld på. Så fick det bli. Inte så gott om platser ute så Per och Suss satte sig inne tills det blev plats ledigt bredvid oss.

Nu skulle vi fortsätta turen jag hade valt och som låg i GPS´n. Eftersom jag hade stoppat den för att lägga in vägen till fiket så blev det minst sagt problem. Jag knappade igång turen och fick då välja vart jag skulle starta. Jag menar en GPS om någon vet väl var den är? Jag visste att jag var i Enköping, men vad nästa punkt på turen skulle heta har man ju ingen aning om. Går detta inte att ordna via någon inställning finns en klar förbättringspotential. Bävar för detta inför semestern. Med Garmin Zumo 200 åkte jag bara åt det håll som jag visste att jag skulle så fixade den resten. Här måste jag välja en startpunkt som jag förstår. Ska test den idag på marker som jag känner. På denna får man klicka på hoppa över punkt för att den inte ska tjata om att vända.

Tyvärr så resulterade detta inte i den väg som jag tänkte vi skulle köra på tillbaka som mesta dels skulle gå på mindre nya vägar mot dom vi kom på. Ja ja. Vi kom tillbaka till Upplands Väsby i alla fall. Tommy och Eve vek av vid Stäket och körde hemåt.

Tack alla som följde med på turen. Det var en mycket trevlig  dag som jag fick tillbringa tillsammans med goa vänner.

Ha de

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: