Ny stötdämpare

25 06 2014

Hoj Hoj,

När man börjar se dåligt, så märker man det inte först. Man har liksom vant sig och anpassar sig. Så var det även med min dämpare. Monterade dit en Hagon Mono Shock igår kväll. Det blev för sent för att ta en provtur då, men ikväll var jag ute. Ringnycklarna med spärr funktion, Bahco förstås, gjorde jobbet mycket enklare, då utrymmet inte var så stort för att skruva av bultarna till stötdämparen.

En runda på nästan 10 mil blev det både på grus och asfalt. Hojen blev mycket högre än förut vilket vittnar om att den gamlaDSC_0051 dämparen var rätt sliten. Med 189 cm i strumplästen, så var det inga problem. Jag gillar höga hojar. Jag rullade ut från Rimbo mot Norrtälje. Kände genast skillnad. Helt annorlunda i kurvorna mot förut och absolut till det bättre. Mycket stadigare gång. Vid Rösa tog jag av den gamla vägen mot Norrtälje som har sina gropar och gupp. Flöt över dom på ett helt annat sätt. Vid Nodsta höll en jordbrukare på att slå hö. Luktade så gott.  Farligt för rådjur som ofta har sina kid i åkrarna och instinktivt så lämnar rå sitt kid för att locka bort angripare och kidet ligger snällt kvar intet ont anande att vassa knivar är på väg. Jag vet en jordbrukare som släppte sin hund för att spåra upp eventuella kid och skrämma iväg dom. Mamman hittar dom alltid senare. Hon är inte långt borta.

Nu fick jag en sån där varm behaglig vill-inte-stanna-eller-åka-hem känsla. Bara fortsätta att köra. Hojen var så skön igen att köra. Kommer nog aldrig att gå ifrån Varadero. Passar mig/oss perfekt. Åkte igenom Norrtälje och ut på 76:an mot Grisslehamn. Hade mina planer på en riktig långtur, men ska upp extra tidigt i morgon så jag vek av vid Söderbykarl. Strax innan man kommer ut på vägen som går till Edsbro, kan man ta vänster och ta en alldeles förträfflig grusväg. Kunde förstås inte låta bli att testa även grus. Gled in på vägen och hojen gick som smetad på vägen. Vilken enorm skillnad. Här var faktiskt skillnaden nästan större. Så stadig och följsam. Riktigt skoj. Så vackert att glida fram med skog alldeles inpå. Solen letade sig igenom på sina ställen och gjorde underbara skuggor. Lördagen när det blåste typ storm hade gått hårt åt skogen. Främst granar förstås var fällda.

Området man kommer fram till heter Koludden. Ett sommarstugeområde. Där är vägen asfalterad och mycket smal resten avDSC_0054 vägen ut mot Lohäradsvägen. Riktigt fina områden. Om man inte kör grusvägar som kör man aldrig in här. För att komma runt så måste man ta en härlig grusväg. Jag körde ut igen på lv 280 och mot Rimbo. Ett brett leende på läpparna. Så nöjd med min Honda Varadero. Nästan redo för semesterturen. Beställde ett nytt framdäck idag. Michelin Anakee 2. Ska testa hur det är. Lika mönster som Metzeler Tourance som jag har i bak. Nytt sedan i höstas. Nu har jag järnkoll på däcktrycket med mätarna från Garmin. När däcket kommit och är monterat då är hojen redo för semesterturen. Som jag längtar 🙂

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




%d bloggare gillar detta: