Många turer har det blivit

11 07 2014

Hoj Hoj,

Ja många turer har det blivit sedan sist. Svårt att hinna med att skriva om dom. Här kommer ändå en från turen i Sörmland.

Dagen började tidigt. Gick upp runt 05:30. Strålande väder. Solen visade sin bästa sida. Jag skulle möta Jonas vid Hallunda 07:45. Björg hakade på så jag åkte ut och hämtade henne i Gottröra och sedan körde vi mot Hallunda. Vi tog kräkkvägen (E18) då vi hade lite tidsbrist. Vi rullade in vid McDonalds runt 08:00 och Jonas hade precis kommit. En fika innan vi drog söderut på Riks Ettan.

En glass vid Vagnhärad. Satt fint. Solen började värma rejält nu. Vi rullade vidare. Radion på i hjälmen. Så avkopplande. Inte förDSC_0378 högt. Måste höra vad som händer runt i kring. Lyssna lite på Varaderon som jobbar. På rull mot Nyköping för att möta Leif, Anneli, Mats, Eeva, Paul. Vår trio rullade in på macken och där stod gänget. Hojarna snyggt uppradade. Vi anslöt oss till dessa. Så kul att träffas igen. Mycket snack innan vi drog iväg.

Leif tog täten. Oxbacken, Lövhagen, Kolbro. Några av dom första ställen vi passerade. Sköna vägar. Njuter. Lite musik i hjälmen. Kollar in naturen. Letar minnesbilder. Minnesbilder att spara. Ta fram när årstiden är som mörkast. Drömma sig tillbaka. Tillbaka där på hojen. Just den där dagen. Dagen då jag med sköna hojkompisar tog en tur i Sörmland. Minns exakt hur det var. Råby, Viby, Skenala, Nya orter passeras.

Ett stopp i Flen för en glass. Solen gassar ordentligt nu. En slurk apelsin MER. Gott. Dricker för lite vätska. Funderar på att ta med en termos med kallt vatten vid turerna. Vatten är bästa törstsläckaren. Dags att sitta upp igen. Rullade ut snyggt och prydligt från macken. Klockan hade rullat på. Nästa stopp skulle vi ta våra medhavda fika korgar. Fina vägar igen. Över Harpsund. Ny asfalt. Slät och fin. Kan kanske bero på att det just ärIMG_3049 över Harpsund.

Hälleforsnäs, Bråhovda, Malmköping. Turen går vidare. Vid Dunker ungefär tog vi ett fika stopp. Satt fint med kaffe och en macka. Vägen motIMG_3051 Stjärnhov har jag kört förut. En mycket fin väg med underbar natur runt. En sån där väg jag vill stanna stup i ett och fotografera på. Jag ser så otroligt många fina platser när jag är ute och åker. Problemet är ju att det tar så lång tid att komma framåt. Jag sparade dom i minnet. Vi kom ut vid Stjärnhov och jag passade på att fylla upp hojen igen. Fanns bara 95 oktan, men bättre än inget. Vill inte chansa när man ändå har en mack inom räckhåll. Där såg vi att det fanns mjukglass. Så fick det bli. När solen gassar så är det inte så lätt att äta mjukglass. Det droppade överallt och det tog ett tag innan jag hade glassen under kontroll. Här satt vi säkert i 2 timmar. Tiden bara flög fram och vi hade verkligen kul. En enorm gemenskap genom vårt delade hojintresse.

Jonas bröt upp innan vi hade sett mjukglassen. Jonas skulle hälsa på sin syster då han ändå var i krokarna. Ja tiden gick och det var en bit hem så vi fick bryta upp och sitta upp igen. Jag tog vägen över Skanssundet hem med Björg. Leif och resten tog lv 224 söderut vid Gnesta. Björg och jag fortsatte en bit till på RV 57 och tog sedan av mot Vagnhärad. Därifrån upp mot Skanssundet.  Vi kom till färjan vid middagstid. En stunds väntan alltså. Ett par sporthojar stod först på färjan och dom försvann snart i fjärran då vi rullat av.

Det blev en underbar dag på hojen med 51,6 underbara mil igen på mätaren. Ser fram emot nästa tur tillsammans igen. Närmast så kommer Leffa, Annelie och vi att slå följe norröver en bit. Det är nära nu. Längtar. Semester pirret har infunnit sig.

Ha de!


Åtgärder

Information

7 responses

11 07 2014
joebona

Det var en härlig dag.

11 07 2014
Runar

JA den var verkligen fin 🙂

11 07 2014
joebona

Jag har varit så dålig på att skriva i min hojblogg, ett inlägg och det var när vi träffades i Oxelösund. Jag får skärpa mig.

11 07 2014
Runar

Jag har själv svårt att hinna med. Man tar en tur på kvällen efter jobbet och är slut, men nöjd när man kommer hem. Sen tar jag mig själv i kragen och plitar ner lite.

11 07 2014
joebona

Ja jag har bara inte kommit till skott, man har tänk att det tar jag senare men det blir tydligen väldigt sent. 😦

11 07 2014
Runar

Man har igen det sedan på vintern. Kollar igenom lite vad man skrivit. Minns.

11 07 2014
joebona

Så är det ju.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: