Vilken dag det blev…

12 07 2014

Hoj Hoj,

Vilken dag det blev. Trots bara 20 meter med hojen. Bara upp ur garaget och en tvätt och ner igen. Det var inte det som gjorde dagen.

Jag vaknade i vanlig ordning runt klockan 05:00. Jag hade satt klockan på ringning 05:45 då Nellie skulle komma och leka med mig idag. Runt 06:15 kom det en mycket trött liten tjej. Inte van att springa upp med tuppen. Jag skickade på Nicke Nyfiken på dvd´n och strax därefter så somnade hon. Hon hade vaknat när jag tittade till henne runt 1 timma senare. Hon såg ledsen ut och små tårar hade trillat ner från kinden. Jag tog upp henne och kramade lilla hjärtat. Fick en kram tillbaka. Blev alldeles varm inombords.

Vi gick ut och kastade boll och hon blev genast glad och skrattade igen. Hon har sådant härligt skratt den lilla tjejen. Hennes stora ögon lyste av glädje igen. Fyllde badpoolen med vatten. Hon är ingen storbadare, men det gick utmärkt att fylla en liten kanna med vatten och vattna blommorna. Fyller man sedan kannan med en spade så tar det ju lite tid. Fast vem hade bråttom. Det var dags för lunch. Ris och fiskbullar. En av favoriträtterna. Jag gjorde två portioner med ris. Värmde hela burken med fiskbullar. Kokade fika då svärmor också hade kommit ner och gick ut med allt på gården och dukade fram.

Nellie lastade in allt vad det gick. Där emellan fick hon en sked av mig. Hon stannade upp. Såg på mig med sina stora ögon. Lutade sedan sitt huvud mot mitt. Fortsatte sedan att äta. Vilken känsla. Snacka om att ord var överflödiga då.  Sådana saker värmer ens hjärta. Då inser man hur rik man egentligen är. Ett fett bankkonto kan aldrig uppväga sådan små ögonblick. Ingenting i världen kan faktiskt det. Det är fantastiskt med barnbarn.

På eftermiddagen kom Jennifer hem med Wilma. Wilma är 8 månader, men hon vet inte det själv. Hon går för fullt och är inte still 1 sekund. Hon ser så underbar ut när hon balanserar fram. Sätter sig på rumpan ibland, men kravlar sig upp igen och fortsätter. En envis liten dam. Så kul att se Nellie och Wilma gå runt. Nellie lite förmanande med lite aj aj ibland då Wilma gör något hon inte får eftersom Nellie själv inte får.

Niclas hade också kommit hem och han bjöd på grillat till middag. Bara att sätta sig vid bordet och äta. Jag var riktigt hungrig och det smakade alldeles förträffligt. Åt grillad majskolv med smör och salt. Hade glömt hur gott det var. På kvällen tog jag med svärmor upp till kyrkogården. Jag planterade lite nya blommor på mammas och pappas grav. Det blev fint igen. Dom förra blommorna hade gjort sitt. Knallade runt och kollade lite. Brukar alltid vattna på en klasskompis grav. Dog alltför tidigt. Hennes grav vårdas av kyrkorådet, men lite vatten behövs alltid.

Det var den dagen det. Så glad för alla våra barnbarn. Så underbart att se dom. En del träffar jag sällan och andra oftare. En sådan glädje att ha dom.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: