Dag 1 – The long way up.

20 07 2014

Hoj Hoj,

Ja då var vi på väg. På väg att utforska Sverige igen. Vinterns digitala resa skulle nu bli analog. Dragit hit och dit i turen. Sista ändringarna igår kväll.

Vi startade hemma runt klockan 09:15. Första delmålet var Tärnsjö. Där skulle vi möta Leif och Annelie. Solen sken och temperaturerna var nu på väg upp. Till Uppsala och sedan lv 272 för att ta av mot Tärnsjö. En fin väg som inte direkt är ny för mig. Vi kom fram till Tärnsjö runt klockan 11:00 då vi tog det riktigt lugnt.

Leif och Annelie rullade in vid 67:an Grill där vi stämt träff. Solen brände på ordentligt nu. Vi tog en fika inomhus där det var svalare. Leif och Annelie skulle upp till Rättvik för att åka till Dalhalla och se på Björn Skifs. Vi satt förstås ett bra tag och snackade, men till slut fick vi ge oss av mot Rättvik. Monica och jag skulle övernatta i Leksand. Vi tog lv 272 upp mot Hofors. Där blev det en glass. Jag behövde även kolla lite mer på GPS’n då den ville visa oss ut mot Sandviken. Jag tror att jag fick förklaringen till det.

Vägen till Falun hette förut Rv 80, men hette nu E16 vilket innebär att GPS’ n skippade den på grund av mina inställningar. Nu vet jag inte om det är den riktiga orsaken, men jag är inte riktigt överens med den och hur den hanterar min inlagda rutt. Vi tog en gemensam middag i Rättvik innan vi skiljdes för idag. Monica och jag körde ner mot Leksand och vandrarhemmet. Vi börjar bli igenkända här, så vi fick en rätt bra rabatt. När jag bokade räckte att jag sa: Det är jag. Runar.

I morgon fortsätter vi en gemensam färd på lv 301 mot Borlänge. Monica och jag svänger dock av vid Voxnan och tar sikte på Sveg och slutmålet för dagen. Östersund.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

21 07 2014
joebona

När ni är i Sveg så passa er för Kongo en riktig tjurgubbe som jobbade hos oss innan han gick i pension och flyttade hem igen. 🙂

21 07 2014
Runar

Vi ska hålla oss undan. Var kanske dags för pension då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: