Dag 2 – The long way up.

21 07 2014

Hoj Hoj,

Siktet för dagen var egentligen inställt på Östersund. Ändrade det till Sveg till förmån för längre gemenskap med Leffa och Annelie. Vi lämnade ”vårt” kära Leksands vandrarhem efter frukost för att möta Leffa och Annelie i Rättvik. Solen hade tagit sig över trädtopparna och fyllde gården med sol.

En liten kille vid vandrarhemmet stod med tindrande ögon med sin pappa. Jag frågade om han ville provsitta och han var inte sen att svara ja. Hans pappa lyfte upp honom och satte honom i sadeln. Hans ögon lyste som solen. Kanske detta ögonblick, en sommardag på Leksands Vandrarhem biter sig fast i denna unga grabbs minne. Jag brukar erbjuda småkillar och småtjejer att provsitta om dom ser sugna ut.

Han vinkade glatt när Monica och jag lämnade stugan. Vi tog sikte på Rättvik. Rv 70 norrut alltså. Leffa och Annelie stod och väntade på oss vid ok/Q8 macken vid västra infarten. Jag fyllde upp tanken igen. Inte så lätt att hitta 98 oktan, men OK/Q8 brukar iaf ha någon pump med 98. Så var det här också. Med fulltankade hojar tog vi lv301 upp mot Edsbyn. Vi stannade vid Pelles Gatukök och tog en glass och en fika.

Här skulle vår gemensamma resa sluta. Leffa och Annelie skulle österut till Bollnäs och Hudiksvall. Vi skulle vidare norrut. Det blev en hel del snack som jag förstod att det skulle bli och bokade därför boende i Sveg. Till slut var vi tvungna att bryta upp och köra åt varsitt håll. Tråkigt men ett faktum. Vi åkte tillbaka mot Voxna för att ta lv296 upp mot Sveg. Trumbyten på lv 296 gjorde vägen inte fullt så kul. Små sträckor med asfalt och sedan grus med stora gropar i. Till slut blev det bara grus, ganska grovt, med stora gropar. Närmare 2 mil av den sorten. Inte alls kul.

Bara att gilla läget och parera groparna. Asfalt igen. Mycket fin sådan. Nylagd. Några mil till så var vi inne i Sveg efter en tur på E45. Vi såg en skyllt om Sibylla. Vi hade ju inte ätit lunch så vi var faktiskt sugna. Vad äter man på Sibylla om inte mos och korv. Så jädrans gott. Blir fler om vi hittar några Sibyllor.

Nu har hettan lagt sig lite så nu ska vi ta en promenad ut i Sveg. Morgondagen satsar vi på Östersund som stoppställw. En etapp på 18 mil.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

21 07 2014
joebona

Härligt Runar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: