Dag 4 – The long way up

24 07 2014

Hoj Hoj,

Vi har kortat ner dagsturerna lite då värmen suger musten ur en. Den upprättade turens vandrarhem har blivit lite förskjutet. Siktet blev nu inställt på Vilhelmina och Kyrkstaden.

Vaknade förstås i vanlig tid runt klockan 05:00. Någon snarkade, eller kanske spann, och det var inte jag. Solen gjorde sin vanliga entré. Huset mitt emot duschade i morgonens solstrålar. Vi gjorde rummet i ordning och packade våra saker innan vi åt frukost. Vi tog med en kopp fika ut på terassen och där kom det en herre med kaffe och mackor med sig. Vi började prata och han körde en Gold Wing och parkerat bredvid oss. Han kom från Nässjö och åkte runt och kollade in våra öar i dom större vattnen vi har.

Han hade också funderat på Treriksröset och tänkte ta en tur dit. Hans sätt att ta sig fram liknade vårdat bortsett från att Wingen funkar inte riktigt på dom vägar vi ibland tar. Nu blir det ju ändå asfalt upp då dom roliga vägarna ofta är bara in och ut igen. Det finns inga vägar rakt över. Han skulle utforska lite mer öar i trakterna kring Östersund men vi skulle träffas igen vid Vilhelmina.

Min rygg är det fortfarande skit med och jag funderade på hur jag skulle komma upp på hojen. Vi släpade ner packningen och lastade hojen igen. Nu kom prövningen. Jag tog sats med benet och slängde över det och det gjorde ont så in i hell, men jag var uppe. En stunds återhämtning innan jag reste upp hojen från sidostödet. Sen bar det iväg norrut igen.

Vi skulle passera Hoting så jag tänkte vi skulle passa på att besöka Ivar’s Bilmuseum. Vi var strax där. Inte fullt så graciöst tog jag mig av hojen, men på backen var jag med fötterna. Vi gick in och kikade. Många fina bilar var det av olika märken. En hel del Amerikanare också. Fasen va snygga dom är. Jag skulle inte alls ha något emot att äga en Bel Air 57:a.

Vi fortsatte sedan en liten bit norrut för att fika på Cafekoppen. När vi var där ringde Daniel från Nässjö. Han hade hunnit ikapp oss och anslöt sig vid caféet. Jag bokade boende i Vilhelmina och sedan körde mot nattens läger.

Vi lastade av hojarna och tog en välbehövlig kall dusch. Vi tog en lägenhet med dusch. Så skönt att bara kliva in och ta en dusch. Vi gick ner på byn och käkade och tog en kall. Vi handlade lite frukost och gick hemåt igen. Ryggen började göra sig påmind igen. Så några pain killers och ner i säng. Somnade ganska tidigt.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: