Dag 5 – The long way up

25 07 2014

Hoj Hoj

Att köra hoj med ryggskott är en utmaning. Väl i sadeln fungerar det, men att komma upp på sadeln och sedan ta sig ner är problem. Det blir inte heller bättre av att det är en hög Varadero. Monica får hjälpa mig med högerbenet och lyfta över det medans knivar karvar i ryggen. Börjar inse att jag inte kommer att kunna ta mig till Treriksröset. En promenad på 3 km efter båtresan på 45 minuter och 3 km tillbaka igen. Nu är det slutgnällt.

Vi lämnade Vilhelmina runt klockan 09:00. Som vanligt fylla upp hojen. Finsoppa på OK/Q8 macken. Siktet inställt på Sorsele. E45 mot Storuman. Helt otroligt vilka mängder med Rallarrosor vi sett längs vägen. Stora lila-rosa fält. En mycket vacker syn. Mindre vacker syn är dom stora ytor med kalhyggen. Ser ut som stora sårskorpor på fjällssluttningarna.

Strax kom vi till Storuman. In på ICA och köpa 3 dl mjölk till fulkaffet. Jag kom att tänka på Utsikten. En plats i Storuman vi blev rekommenderade för två år sedan av ortsbor. Fika och hembakt serverades uppe på en utsiktsplats. Det fick bli ett besök igen. Nu var den branta vägen upp asfalterad. Inte grusväg som då. Varaderon morrade på och strax var vi uppe på toppen. Rullade fram till serveringen och läste att på Torsdagar var det minsann stängt. Beight. En kort titt på utsikten och sen rullade vi neråt igen

Nu gick vi av E45 och tog istället Blå vägen (E12) som går längs med sjön Storuman. Det stod Mo-i-Rana 243 på vägskylten. Lockande. Ett gupp i vägen fick mig att vakna upp. Dags för en pain killer igen. Vi körde mot Strömsund. Ett stopp på en rastplats och intag av några vita piller igen. Några kilometer efter Strömsund tog av på en mindre väg mot Sorsele. Vi tog ett stopp till för en fika.

Vi rullade in i Sorsele ganska tidigt på dagen. Checkade in och installerade oss i vårt rum. Alldeles utanför fanns en stor damm med en anordnad badplats. Såg så lockande ut att vi gav oss ut på jakt efter badkläder som vi förstås inte fick med oss. Vi såg inga klädbutiker, men vi frågade på turistbyrån var man kunde tänka sig att köpa badkläder. Järnbutiken blev svaret. Vi tog oss dit och nu sponsrar vi Team Sportia. På med badkläderna och ner och bada. Det var härligt att svalka av sig. Vi låg i ett bra tag. Det där med att simma gick väl sådär bra för mig så jag fick nöja mig med att ligga på rygg och flyta. Lyckades ta mig upp baklänges på bryggan, men sen var det värre. Upp kom jag till slut.

Vi gick ut på kvällen och tog en pizza i gatuköket. Nu började knotten att göra sig påmind. Vi gick hem igen och jag la mig och vilade. Trött av värk och värme och pain killers. Vi var ut senare och jag tog några kort. Nu hade knotten invaderat stället så det var bara att gå in igen och lägga sig.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: