Dag 8 – The long way up.

28 07 2014

Hoj Hoj,

Mulen morgon i Happaranda. Varmt. Kvavt. Vi får se hur dagen kommer att bli. Vi har klarat och från regn ännu. En liten skur kom det, men då tog vi en bensträckare längs Torneälv.

Siktet var inställt på Pajala från gårdagens start i Gällivare. Inte så långt rakt över så vi tog och körde över Svappavaara och ut mot Vittangi. Därifrån lv 395 ner mot Pajala. Runt 3 mil av vägen bestod av vägarbeten med tillhörande grus och större stenar. Marschfart runt 40 på dessa sträckor. Närmare Pajala så blev det asfalt igen och vi låg runt 80 – 100 km/h. Vi mötte en personbil som blinkade vilt med helljuset och jag förstod att något var på G. Sänkte farten till runt 50 och strax efter så såg vi en renko och en kalv spatsera lugnt mitt i vägen. Flyttade sig till andra sidan av vägen, men lämnade den inte.

När någon blinkar här uppe så är det för att det är ett hinder på vägen. Inte irritation över dom extralysen man har. Vi mötte strax en långtradare och jag blinkade och gjorde tecken för att sakta ner. Tittade i backspegeln och såg en skog av röda lampor som tändes. Han fattade vad som var på G.

Efter några mil på lv 395 dök det upp en hoj bakom oss. Han låg bakom oss hela vägen till Pajala. Det var nu lunchtid och som på beställning dök en Sibylla skylt upp. Vi svängde in och killen bakom oss hakade på. Han fortsatte förbi Sibyllan, men kom sedan tillbaka. Vi beställde vår mat och gick ut och satte oss. Han kom ut och jag sa att han kunde sätta sig bredvid oss. Han hette Janne och kom från vårt grannland Finland så konversationen blev på engelska. Han körde en Suzuki Bandit 1200 och var ute på en helgtur. Han hade kört från mitten av västra Finland upp så långt det går och in i Norge och sedan in i Sverige via Kiruna. En redig helgtur med andra ord. En mycket trevlig pratstund med en hojbroder från grannlandet. Han skulle via Överkalix ner mot Haparanda så våra vägar skiljdes där.

Idag går turen vidare mot Boden på småvägar och några grusavsnitt.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: