Dag 13 – The long way up

2 08 2014

Hoj Hoj,

En solig dag i glada Hudik. Nattens logi var Malnbaden Camping och Vandrarhem. Vi har gästat många vandrarhem under våra resor och detta gav ett litet speciellt intryck. Normalt så brukar man se välkomnande skyltar på vandrahemmen. Det första man såg på denna var förbudsskyltar. Precis innanför dörren stod det med stora bokstäver ”TA AV ER SKORNA”. Sedan kantades vår väg till rummet av förbud och påbudsskyltar. Dom förutsatte att man var en idiot som inte kunde agera i ett socialt kollektiv som ett vandrarhem är utan dessa förbud/påbudsskyltar. Jag läste vidare på rummet att färdades man med Moped/MC skulle fordonet ledas in på campingen efter klockan 22:00. Detta var även den första campingen som tog en bokningsavgift när jag bokade rummet. Jag har skrivit till STF angående denna camping som jag inte kommer att besöka mer. Hur glatt det än må vara i Hudik.

Vi åkte rätt tidigt ifrån Hudiksvall inte precis med en tår i ögat. Vi fick ta E4:an ner mot Enånger där vi klev av och tog en mindre väg ner till Söderhamn. Tyvärr så blev det inte tid till att besöka vår fd grannar Kennet å Carola i Vallvik. Resan hade dragit ut på tiden för att min rygg har inte velat som jag, så dagsturerna blev förkortade mot planeringen. Från Söderhamn tog vi in mot Breviken. Längs vägen dök en skylt upp. Variant Köpcenter. In the middle of nowhere fanns ett köpcenter. Jag pressade klossarna mot skivorna och gjorde en U-sväng. Bakom några träd växte ett stort hus upp. Några affärer hade slagit igen, men nu var det på tillväxt igen och fler skulle komma. Ett stor loppis fanns inhyst i lokalen. Öppnade inte förrän klockan 11:00.

En stor Coop affär med ganska många kunder redan denna förmiddag. Vi såg ett fik och gick dit.IMG_3270 Strax efter kom ägarinnan som varit och provianterat mer bröd från Copp. Vi tog en mycket god anjovismacka och till det blev det kaffe på lokalt bearbetade kaffebönor från Söderhamn som har ett eget rosteri. Jag måste ändå tillstå att detta var det närmaste jag kommit i smak som liknar kokkaffe. Mycket gott. Vi hade en mycket trevlig pratstund och kör ni vägen mellan Mohed och Stråtjära ( lv 588 ) så måste ni in och ta en god kopp fika och ta en macka. Ett mycket trevligt ställe som jag hoppas att det kommer att gå bra för.

När vi fikat och pratat färdigt så körde vi vidare mot Stråtjära och sedan ut på den för mig kända lv 272 mot Uppsala. Ett kort stopp i Sandviken och in på DollarStore. Vidare söderut mot Uppsala. Nu via Rv 56 en känd vägsnutt för mig. Snabb väg om tiden är knapp. Vid Kerstinbo gick jag över till lv 272. Även den känd för mig. Man har utvidgat sina ”närområden” och flera av vägarna lite längre bort anses numera som kända. Vi var hemma i skaplig tid för att packa upp innan vi stupade i säng.

En härlig resa trots min rygg som började krångla redan vid Sveg, dag 3 alltså. Pain killers och hjälp på och av hojen så har vi tagit oss igenom stora delar av vårt norra vackra land. Saknar några bitar som inte kunde tas på grund av kortare dagsturer. Några ställen som inte kunde besökas, men dom finns ju kvar vilket är bra.

Hoppas att ni som följt detta har på nåt sett hängt med oss. Tyvärr är det många vägarbeten med ibland knappt farbar väg. Det som gör det hela ändå positivt trots eländiga vägarbeten och ibland milslånga raksträckor är den underbara vy som plötsligt kommer fram. Svåra att förmedla med en bild, då man tappar lite perspektiv till övrigt runt omkring. Dom fjäll, dom stup längs bergssidor är så enorma att dom ser nästan otäcka ut på något sätt.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Ett svar

7 10 2014
fotos de naruto e sasuke

fotos de naruto e sasuke

Dag 13 – The long way up | MC Turer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.




%d bloggare gillar detta: