En Söndag i största allmänhet..

24 08 2014

Hoj Hoj,

Då var det söndag igen. Inte lika mycket ågren denna Söndag som förra, då det var sista söndagen efter semestern. Tänk vad fort man kommer in i rutinerna igen. Några dagar bara så flyter det på igen.

Söndagen gick inte riktigt enligt planerna. Började bra med att hämta takmaterial till Nette & Freddie. Sen var det meningen att träffa hojkompisar vid Eldtomta. Gav mig iväg i god tid. Mörka hotfulla mol började komma upp. Tänkte att vid Brottby glider jag på E18 och gasar lite så jag kanske kommer undan regnet. Kollade trafiken när jag åkte över E18 och det var helt lugnt. Jag gled ut på E18 och precis bortom kurvan dit jag inte sett var det så gott som tvärstopp. 5 km/h. Sexigt. Nä, sådär lagom upphetsande skulle jag vilja säga. Hade radion på i hjälmen och hörde att det var en trafikolycka vid Gillingebanan. Hade dom bara sagt det ett par minuter tidigare hade jag valt en annan väg.

Efter typ 5 minuter i denna hiskeliga fart av 5 km/h så öppnades himlen och det regnade på rätt bra. Tog en evighet att bara komma fram till Gillingebanan från Brottby. En bil hade gått av vägen, men låg inte i körbanan. Nu släppte det lite. Rullade på skapligt. Fram till Danderyd. Så var det kört igen. 5 – 10 km/h och regnet det höll i sig. Fick sedan höra på radion att Stockholm triathlon pågick och flera gator i innerstan var avstängda och kunde man undvika att åka genom stan skulle man göra det. Essingeleden är avstängd och trafiken leds genom stan. Det var droppen. Även om jag fått åtskilliga på mig redan. Jag ringde Danne och meddelade mitt avhopp.

Helt om vid Danderyd. Himlen såg ljusare ut mot Roslagen iaf. Ut var det inga problem. Bill och Bull gjorde ännu en sådan där begåvad omkörning strax innan avfarten mot Åkersberga. Blinkade iaf denna gång innan tvär högersväng framför en bil. Man kanske måste göra så när man ska till Åkersberga. Tyvärr var GoPro hemma så det blev ingen film av det. Jag gled rakt fram. Bilen hade bärgats så nu blev det inga titt-köer i alla fall. En bit bortom Gillingebanan så tätnade södergående fil på sig ordentligt. Vid vågstationen var det helt stopp. Så länge att folk gått ur sina bilar och stod och tittade.

Strax före avfarten till Brottby, åt södergående riktning,  mötte jag två hojar och jag blinkade åt dom och vinkade att dom skulle ta av vid Brottby. Ännu en kom kom lite senare och jag gjorde lika åt den. Dom vinkade glatt och jag hoppas att dom förstod vinken, skulle man kunna säga. Var även snäll mot några bilister och jag hoppas dom förstod vad jag menade, om inte så blev dom det snart.

När jag rullade in på gården igen sken solen hemma. Inget regn hade kommit här. Ett kolsvart moln låg över Stockholm. Tog tag i ett Hasselträd som spridit ut sig vid grindstolpen. Helt makalöst vad mycket jag kapade. Nu ser man om det kommer någon där igen. Inget ont som ändå kanske har något gott med sig.

Ha de


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: