Söndag kväll och eftertanke

12 10 2014

Hoj Hoj,

Då var det söndag kväll. En stunds lugn i vardagen. Känner mig otillräcklig. Hinner inte med. Har så mycket att göra. Kommer ingen vart. Ett steg framåt, två bakåt. För varje sak jag ska börja med krävs att något annat måste göras först och det kan jag inte göra av olika anledningar. Så är livet ibland.DSC_0616 Det stämmer helt enkelt inte. Hade tänkt att både bil och hoj skulle vara servade denna helg. Blev inte något av det. Jag plockade ändå undan 1,5 kubik med ved innan 10 kubik till kom.

Det är helt enkelt för mycket nu. Då blir det så. Jag är väl tidsoptemist. Det är väl det som är problemet helt enkelt. Tror att jag ska hinna med och allt skiter sig redan från scratch. Så många jag vill hälsa på. Gammal som ung, men vips så är det kväller igen. Får dåligt samvete för att jag inte hann med. Har inte lovat någon, men känns inte bra ändå. Jag har kanske lovat mig själv. Vet inte. Tänker på så mycket när det är fredag kväll. Sånt som ska göras under helgen. Men blir det så? Nä. En del kanske, men långt ifrån allt.

Nu kommer ett sånt där ”måste” igen. Åka till Jula och köpa presenning. Sista 10 kubiken ved kom i eftermiddags. Regnet står som spön i backen. MåsteDSC_0622 täcka veden tills jag kan stuva undan den. Var vet jag inte ännu. Det är en hel del. Inget löspackat utan fina rader på kärran när det kommer. Verkligen fulla 10 kubik. Jag har en plats i alla fall för hälften, men där måste det rensas först i vanlig ordning. Kan inte förstå hur mycket prylar och gammal ved som ligger överallt. Inget att elda då det legat utan presenning, så funderar bara på att samla ihop det och köra till tippen.

I lördags var jag in till Uppsala. Tänkte först ta hojen, men valde att ta med Jennifer och denna lillaPART_1412784601083_IMG_1346 sötnos. Inte mycket kan få mig att välja bil när solen skiner, men denna lilla tös kan det. En riktig liten solstråle, med underbara kommentarer och en blick som kan smälta järn.

Nu har jag inte bara detta barnbarn utan 12 till. Ser dom alltför sällan bara. Saknar dom alla. Skulle vilja samla alla någon dag. Bara att se dom gör mig rik. Så underbara allihopa.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

12 10 2014
joebona

Det där med tidsoptimism kan jag skriva under på, när jag som nu går på ledig vecka så tror jag att jag ska hinna så mycket men sen på söndagskvällen så kan man bara konstatera att man kanske har gjort 10 % av allt som man planerat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: