Tempen den sjunker….

29 10 2014

Hoj Hoj,

Jag är sugen på att ta en tur med hojen. Ovanligt? Inte speciellt. Idag när jag satt i gruvan så ringde grabben som är hos en kompis i Norrtälje och ville få in lite kläder. En lagom tur med hojen tänkte jag. Det var ju ändå runt 10 grader. Timmarna gick och tempen den sjönk. När jag var på väg hem visade mätaren i bilen på 5,5 grader. Nja det kan funka. Med underställ och en tröja och dom tjockare vantarna så ordnar det sig. Drog i mig en kopp äkta kaffe och några mackor. Kollade sedan på termometern. 3,5 grader. Nu sprack dom planerna att ta hojen till Norrtälje. Bara på runt 15 minuter så hade graderna sjunkit från 5,5 till 3,5. Beight.

Det fick alltså bli bilen. Inte alls lika roligt, men vad gör man? Strax innan motorvägen dök det upp en bil bakom mig. Väldigt nära bakom mig. Såg på höjden på lysena att det var en ”sån där” bil. En ”sån där” bil som varken har blinkers åt höger eller vänster. Hade väl inte råd, då 21 tums lättmetallfälgar med lågprofilsdäck skulle prioriteras. Låg runt 5 meter bakom mig. Tusen regeln ni vet för avstånd. ettusen ett, ettusen två, ettusen tre. Den kom väll ungefär till ett och inget mer. Kom till korsningen vid Libby. Mycket riktigt. Det fanns ingen blinkers. Fälgarna glittrade i skenet av gatlyktan. Det är viktigt.

Så kom den ifatt mig igen. Precis i arslet på mig. Irriterande. Ja ja, snart blir det motorväg så tomten kan köra om. Han har ju så stor bil, så det måste vara ordentligt med plats för en omkörning. Ut på motorvägen. Jag gasade upp i 110. Tror ni inte på fan att idioten smyger upp bakom mig igen på samma avstånd, om man nu kunde kalla det avstånd. Vad är problemet? Kör om för fan. Envisades att ligga där. Då saktade jag farten till 100. Fortfarande kvar. Saktade ner till 90. Tokfan låg kvar. Efter ytterligare ett par hundra meter så gick den ut i omkörningsfilen. Utan blinkers förstås. Om glider en vit Volkswagen Tiguan. Skrattar för mig själv. Ännu en gång besannades misstankarna om typ av bil och uppträdande i trafiken.

Jag trivs bättre på hojen. Vem gör inte det? Får sån där ”semester känsla” ibland. Bara 263 dagar kvar till vi åker. Grovplaneringen är klar. Nu ska intressanta ställen letas upp och läggas in längs turen. Sen kommer man väl att dra lite hit och dit i planeringen. För närvarande 241 mil om man följer ”raka spåret” utan avstickare. Det brukar bli mellan 30 – 50 mil till med avstickarna.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

29 10 2014
joebona

Han slipstreama för att spara soppa så klart, jag gör likadant när jag är ute med traktorn. 🙂

29 10 2014
Runar

Ha ha ha. Ja det måste vara enda skälet att ligga så nära 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: