Lördags promenad.

15 11 2014

Hoj Hoj,

Idag blev det en redig promenad. 11,83 kilometer närmare bestämt. En nostalgi promenad på kända spår. Jennifer ringde och frågade om jag ville hänga med ut på en promenad. Så klart hakade jag på. Det sägs att det ska vara nyttigt att röra på sig. Även fast jag tar mina tå vickningar och den dagliga situpen. Sagt och gjort. På med lagom med kläder. Det var 6 grader varmt.

Jag gick till lokstallarna där vi skulle mötas. Christoffer och Jennifer dök snart upp. Jag kollade in lokstallarna lite och förundrades över utsmyckningarna när dom satt teglet. Vi gick iväg mot Ekeby på banvallen. Minns när jag som 8 åring gick hem efter en teaterresa med skolan till Uppsala. Vi kom hem runt 21:00 och det var kolsvart ute. Alla gick av bussen och alla skingrades på nolltid inklusive läraren. Kvar var lilla jag som hade 4 kilometer hem. Det var bara att trava på ner till stationen och gå längs järnvägen ut till Ekeby. Det var totalt svart. Snubblade på slipersen stup i ett. Pappa jobbade och mamma inget körkort. Inga telefoner fanns så det var inte bara att ringa. Hem kom jag med ett självförtroende som heter duga.

På väg ut till Ekeby så fick jag en idé om att gå upp till Jättetallen i Ekebyholm. Var säkert mer än 40 år sedan jag var där. En hel del villor har byggts på den gamla vägen upp. Vi tog den i alla fall och snirklade oss fram mellan tomterna. HittadeIMG_3460 stigen till slut som leder till tallen. Kände igen den direkt. En rolig väg att cykla på den tiden. Lite uppförs backe dit men vägen hem gick desto fortare mellan träden. Konstigt. Vissa avsnitt kom jag ihåg än idag. Efter en stunds promenad så kom vi fram till den. Jättetallen. I 465 år har den stått på sin plats. Givetvis naturskyddad egendom. Så magnifik. Sedan 1500 talet har den stått där. 128 år innan Regalskeppet Vasa sjönk. Trädet var där när 100 personer avrättades i Stockholms Blodbad år 1520. Tanken svindlar.

Ja många gånger var man där under uppväxtåren. Lite enduro på cykel bland träden. Lite svårt att se på bilden hur stort trädet är men jag tog några till så man ser bättre.Jennifers billd Så mycket fattas det mellan händerna på två fullvuxna personer. Skat nog ta med måttband någon gång och mäta det. Det är alltså gigantiskt.

Vi började vandringen hemåt igen. Ner från stigen och ut på Rånäsvägen. Ner på grusvägen mot Ekeby och förbi föräldrahemmet. Upp mot Ekeby gård. Många minnen längs vägen. Min första vurpa på trampcykel bland brännässlor. Snöras från maskinhall i Ekeby. En Chow-Chow som hälsade på oss då matte och husse var fulla. Kvarnbolskurvan. Denna kurva som jag åkte av vägen med hoj en höst. Åkern var plöjd och hojen stannade efter kanske 50 meter medans jag fortsatte ytterligare 50. Upp och kollade hojen snabbt som ögat. Framhjulet låg under motorn. Jag klarade mig bra.

Vi tog av ner mot Kvarnbol och såg då Upplands största en. IMG_3461 Inte tänkt på et förut och man tar ju inte den vägen egentligen. Nu var vi ute på promenad så nu passade vi på att ta den vägen tillbaka till Rimbo.

Det blev en riktigt trevlig promenad som nu känns i fötter, tår och ben. Nya skor för denna promenad var nog inte så bra ändå.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: