Vart ligger Sjöhult?

23 11 2014

Hoj Hoj,

Ligger lågt idag. Lägre än en sjunken båt. En dag att inte göra något speciellt. Skulle egentligen till Öregrund, men känner mig inte fullt hundra. Hade det varit sommar så hade det blivit en hojtur. Inte lika lockande att sitta i bilen.

Jag är miljonär igen. Jag har en lott med vinst på 20 kronor och det innebär ju att chansen finns igen när jag löser in den. Ska nog vara miljonär ett tag och känna hur det känns. För några dagar sedan hade jag en underlig dröm. Jag brukar bara komma ihåg små suddiga delar av drömmarna, men nu var det annorlunda. Sjöhult. Vart ligger Sjöhult?

Saken är den att i Sjöhult köpte jag en trisslott och då hände det. Så klart och tydligt. Besökte även ett hem för förståndshandikappade. Såg det så tydligt. Ingen aning om varför jag  var där. Såg trappen ner från hemmet så tydligt. En nästan fängelselik inhägnad till hemmet. Såg lite läskigt ut. Efter besöket stannade jag till vid en kiosk och köpte lotten. Inget annat. Bara lotten. En blond tjej i kassan tog fram lotten. Lycka till, sa hon och log. Som om hon visste och önskade mig vinsten. Jag klev upp på hojen och körde iväg hemåt igen. Blandade låtar från Spotify i hjälmen. Efter ett par mil stannade jag. Tog fram lotten och skrapade. Tre lika med en 1:a och  ett gäng nollor bakom. Sällan har så många nollor varit uppskattade.

Då vaknade jag. Allt var kristallklart. Allt utom syftet med resan. Kanske bara för att leta efter 3 dl mjölk. Vem vet? Vad jag vet är att ett besök i Sjöhult kommer det att bli vart nu det ligger. Rädd för att det finns några stycken Sjöhult i vårt land.

Ha de!


Åtgärder

Information

2 responses

23 11 2014
Skye

Sjöhult ligger vid väldigt fina hojvägar vid botten av Taberg i Jönköping

23 11 2014
Runar

Tack. Skye för informationen. Hade mina aningar att det var söderut från mig räknat. Får bli en tripp dit sommaren som kommer. Lika bra att börja göra en inköpslista. Den kan bli lång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: