God Jul och Gott Nytt År med en tillbakablick av året.

21 12 2014

Hoj Hoj,

Ja ett år har gått igen. Ett år med många fina ögonblick. Ett år med många fina mil på hojen. Säsongen började den 4 Februari 2014. Endast +0,5 grader, men en tur in till Norrtälje blev det. Totalt 4 mil. Det rullade på bra under året. Det blev lite över 1500 mil. En helt underbar semestertur trots mitt ryggskott som resulterade i ett diskbrock. Runt 360 mil med en satans ryggvärk och varva Ipren med Alvedon. Hjälp att komma på och av hojen, men det gick. Dom sista 30 milen fungerade bättre. Ser fram emot nästa års tur med hojen. Grovplaneringen redan klar. Nu finliras det lite.

Den 23 Februari blev det premiär för spättan att åka med. Solen sken och runt 8 – 10 grader. Turen gick in till Norrtälje. Själv hade jag hunnit med några stycken redan innan. En begynnande förkylning satte stopp för spättan som inte ville ge sig ut i 3 gradig ”värme”. Var nog rätt förståndigt. Det visade sig senare att förkylningen tilltog och om hon hade åkt med hade den kanske blivit värre.  Det blev även en investering av en GoPro Hero 3 Black Edition denna månad.

Den 9:e Mars var en helg med många mil. Både lördagen och söndagen var jag ute. På Lördagen skulle Björg köra sin hoj till Arninge för att mecka med den och som handledare så är man ju då tvungen att följa med. Vi tog småvägar som vanligt mot Arninge. Tjälen hade gått ur backen och det var lite gropigt här och var i asfalten. På Söndagen blev det en tur till Lännalöt och lämna lite filmer till Jacob. Det blev 27 mil till på mätaren denna helg.

Den 24:e Mars hade Monica och jag en riktigt fin dag på hojen. GoPro kameran Ekebyvar med och filmade. Det blev en tur i gamla trakter där jag var som barn. En kalas dag och en spännande tur då det på dessa småvägar finns ställen där solen som ännu står ganska lågt även mitt på dagen och därmed ligger snön kvar på vägen. Vi råkade ut för ett sådant, men det fanns i alla fall två bilspår att välja. Även om dessa var fylla med is så var det bättre än att vinkla ur spåren och ut i snön.

April blev en månad med väldigt många fina turer. Tänkte nämna några av dom. Den 13:e April tog jag en rekognosceringstur till Harg. Denna skulle gå på grus så jag tog en tur för att kolla att det verkligen gick att åka där utan bommar och förbudsskyltar. Ibland är man ju laglydig. Turen som började med bra väder slutade med storm. Regn och träd som blåst ikull över vägen. Då var det dags att avbryta turen genom skogarna och ta en större väg hem. Avbröt vida Almunge för att köra raka vägen hem.
Den 19 April (Påskdagen) tog ven en tur upp till Grisslehamn. Längs IMG_2646med vägen hade nu vitsipporna slagit ut och en vit och grön matta bredde ut sig. Så fint att se dom efterlängtade blommorna. Var för sig, kanske inte så iögonfallande denna enkla blomma, men i mängder blir det annat.

Någon vecka senare fick vitsipporna konkurrens av blåsipporna. Då blev backarna alldeles blåa, nästan lila på sina håll.

I Grisslehamn tog vi årets första bikermacka. det vill säga räksmörgås. Det skulleIMG_2672 vara egen gjord majonnäs och handskalade räkor. Jag var riktigt sugen på en räkmacka och hade jag inte varit det så hade jag nog avstått denna 120 kronors macka. Ett klart överpris för denna smörgås. Jag har en gång tidigare betalat 120 kronor för en räkmacka, men då var det snarare ett räkberg på ett hembakt bröd stor som en mattallrik. Monica och jag gick ut på kvällen för att käka något, inte så mycket och då tyckte vi att en räkmacka skulle vara lagom. Jag kan säga att det gott och väl räckt med en macka då vi inte orkade med hela.

Den 20 April blev det en tur som inte alls var tänkt från början. Monica jobbade så jag hade tänkt mig en tur ut till Arholma under dagen. Jag satt vid FB ochPaul började chatta med Paul. Vi konstaterade att vi bor 37 mil ifrån varandra, men det skulle vara skitkul att träffas och ta en fika och snacka lite. Jag kom ju på att det är ju bara 17 mil egentligen om vi åkte halvvägs både han och jag. Vi kom överens om att träffas i Nyköping. Klockan var strax efter 10 så det var bara att ge sig av direkt. Det blev bråttom ner så det fick bli E18 och E4 ner till Nyköping.IMG_2701 1 timme och 56 minuter senare var jag vid vår mötesplats som var Statoilmacken i Nyköping. När jag står där och väntar på Paul rullar en röd Panda in och då ser jag att det var Leffa som kom. Han skulle ut på en egen tur och skulle tanka upp hojen. Strax efter som kom Paul in på macken också. Vi snackade lite och sedan fortsatte Leffa sin tur och Paul och jag åkte för att fika. IMG_2702Paul tog med mig till ett riktigt fint fik i Oxelösund. Tar mig gärna dit igen någon vacker dag. Gott bakverk och kaffet fungerade också.

Under april blev det även en tur till Oaxen med delar av hojgänget. En kanondag med närmare 20 grader varmt. Fika korgen var med och vi fikade ute vid Oaxen. Ännu en härlig dag.

Den 28 April tog Daniel och jag grusturen upp till Harg. Fika korg med förstås även denna gång. Vi fick en fantastisk dag på grusvägarna, med fika stopp liteIMG_2744 här och var. Lite kultur han vi också med vid Bennebols Bruk. Då jag fick avbryta rek turen för detta i början av April så kom jag inte runt den sista biten. Det visade sig då att vissa av dom vägar som Trafikverkets Websida hade sagt skulle gå att köra på, inte alls gick så bra. Det blev lite alternativa vägar.

Ja detta var en bråkdel av dom turer jag gjort under 2014. Ser framåt med nyfikenhet på hojturen 2015. Planeringen är i full gång. I Januari har man hojmässan att se framemot. Jag/vi ska provsitta en KTM Super Adventure 1290. En hoj som jag är mycket intresserad av. Hoppas bara att Monica sitter bra på den. Att jag sitter bra är nog ingen tvekan.

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag mina följare.

Ha de!

 

 

 

 

 

 

 

 


Åtgärder

Information

3 responses

21 12 2014
joebona

Det var en trevlig stund vi hade i gamla oxelösund, det måst bli en nästa år också.

22 12 2014
Runar

Ja det måste det bli. Jag var ut nu på morgonen och sopade undan snön och kända av ryggen direkt. Inte som i somras, men varningen kom. Fasen vilket skit.

22 12 2014
joebona

Ja det är för jäkligt när ryggen inte funkar, man blir handikappad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: