Årets första tur.

3 01 2015

Hoj Hoj,

God fortsättning kära läsare. Idag blev det årets första tur. +2,5 grader och solen sken. Fungerar med handtagsvärmare och underställ. Det blev en tur in till Uppsala och hem igen. En 10 mils tur ändå. Det har blåst mycket dom senaste dygnen och även idag så vägarna var torra.  Nog är det skönt ändå att den 3 Januari kunna ta ut hojen och dra en repa på 10 mil. Det kan man göra med rätt utrustning och hojen i garaget nere i källaren.

Det blev en sväng in till Uppsala. Skulle bli lite investering. Har kommit på att det är rätt kul att filma med GoPro när man är ute och går och då är det ju ett plus om det hörs vad man säger. Nu är det ordnat. En Slipmikrofonslipsmikrofon inköp. Testade lite hemma med ett bra resultat. Ännu ett användnings område blir ju på hojen. Slipsmikrofonen med 1 meter kabel kan jag placera på hojen i lä och få med ett bra motorljud istället för det vindbrus som blir när man kommer över 50. Sen kan man även ha den innanför hjälmen och kommentera eller prata lite om allt möjligt när man är ute och kör. Kommer att bli skitkul att testa. Testade lite med hjälmen inomhus också och det blir nog kanon. Ser framemot att kunna testa.

Det krävs ju då även ett nytt kamerahus. Ett GoPro Skeleton som har öppningar förgopro-skeletonhousingslim(199510)-0 dom anslutningar som finns. En konverterare från GoPro kontakten till 3,5 mm plugg. Börjar få en hel del GoPro prylar nu. En låda för att hålla reda på alla prylar till kameran börjar nu bli nödvändig. En hel del sladdar och laddare, olika hus, olika fästen. Om jag ska nämna en del som kunde varit bättre är det batteritiden på blåtandsenheten. Den räcker inte så långt som man önskar. Därför vore en lösning att hitta ett mycket bra fäste för Zony Z3:an och man använder den för att starta och stoppa inspelning samt stänga av kameran. Att kunna stänga av kameran helt, så när som på WiFi, spar mycket batteri i kameran.

18 dagar kvar tills MC Mässan. Blir extra spännande i år med den nya KTM Super Adventure hojen. En mycket trevlig hoj för skapligt pris. Nu kommer den 2015 så man får väl ligga lågt hur som helst. Blir det en ny hoj så blir det en sådan om Monica sitter bra på den. Helt överlägsen dom jag sett i fråga om standard utrustning.

Ha de!

 

 


Åtgärder

Information

3 responses

3 01 2015
joebona

Det blir inte sämre når den är snyggast också. 🙂

3 01 2015
Runar

Jag gillar den verkligen. Ska bli kul å se den live.

29 03 2015
sex and men

Thank you for some other fantastic post. The place else could anybody get that kind of info in such an ideal manner of writing? I have a presentation next week, and I’m at the search for such information.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: