Lite GoPro Hero3 Black Edition tips

5 01 2015

Hoj Hoj,

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. Skaffade ett Skelleton skal med öppningar till kamerans kontakter för att kunna ansluta mikrofonen till kameran och det blev hyfsat bra. Jag har ju ett extra batteri på kameran och nu visade det sig att med det kunde jag inte använda Skelleton skal. Skalet var lite mindre än standard huset, så jag kunde inte byta bakluckan till den djupare som gör så extra batteriet får plats.

Hade jag vetat det från början så hade jag köpt ett standard hus och gjort öppning vid kontakten där mikrofonen ska in. Läropengar igen och ett tips till er som funderar på samma sak om ni har ett extra batteri påkopplat till kameran. Slipsmikrofonen stoppade jag innanför hjälmen vid sidan av munnen. Ljudet blev kanon även vid farter upp emot 120 Km/h. Jag riktade in kameran innan jag gick ut, men något gick snett på vägen så det blev 3 mil med satellitspaning, men ett jäkligt bra ljud. Ett smakprov kommer så fort det vita pudret försvinner från vägen igen. Jag ska även pröva att sätta mikrofonen på hojen vid något ställe där det inte kommer så mycket fartvind och förhoppningsvis få med ett bra motorljud.

En annan sak som är lite irriterande och som jag gjort bort mig på är remote enheten. Två gånger har jag satt den på laddning så den ska vara klar att använda. När jag sett att den var fulladdad tar jag ur den från laddning. Då går den igång och söker efter en kamera. Jag har missat det och då har den i alla fall varit urladdad när jag ska ha den. Man får alltså stänga av den när man laddat färdigt och det är lätt att glömma bort. Sen tycker jag batteritiden är alldeles för kort också. Med extra batteriet överlever kamerans batterier remote kontrollen flera gånger om. Det skulle inte göra något om enheten var lite större till förmån för ett kraftigare batteri.

Ha de!


Åtgärder

Information

5 responses

5 01 2015
Skye

Hej Runar.

Jag hade struntat i det extra batteriet och kört på konstantladdning istället när ändå mickabeln skall anslutas med ett lite hempul.

http://www.aliexpress.com/item/GoPro-Hero-3-av-cable-5V-DC-Power-cable-BEC-input-Real-time-Conversion-Cable-plug/2036102870.html

Löd på en 3,5 hona för ljudet eller direct på slips-microfonen
Skaffa en USB-hane. 10 stycken för 13 kr
http://www.aliexpress.com/item/New-10pcs-Type-A-Male-USB-4-Pin-Plug-Socket-Connector-With-Black-Plastic-Cover/1918816444.html

De yttersta stiften är + & -, lite vulktejp och plugga in i ciggplugg med USB-hona.

Voila.

5 01 2015
Runar

Tack för tipset.
Funderar på att skaffa hållare för mobilen (Z3 compact) och styra kameran från appen. Batteriet i remote kontrollen räcker ju ingenting.
Hur gör du?

5 01 2015
Skye

Då måste det vara fel på fjärken. Den ska ju bara sända då du trycker på den. Låter inte friskt. Paira om den eller ta ut batteriet som man lagar hero2?
Kameran kan hänga sig, lägg kameran i frysen så att batteriet fullständigt dör. Sen ladda upp den igen..

Telefon vill jag inte använda. Glasskärm och handskar, solljus. Ser ingenting.
Jag fick ju bygga mig en egen fjärrkontroll till min första utgåva av GoPro Hero 1 och den drevs av vanliga batterier som höll i alla fall 2 veckor om jag glömde den på..
http://wp.me/p24Uex-9d

Du skulle kunna ha konstant laddning till fjärrkontrollen från Hojen.

Använder numer bara single-mode button. Startar upp i ett tryck på förinställt läge. Har ju min på spegelarmen och där trycker jag bara på knappen när det är dags för att filma.

6 01 2015
Runar

Nä nåt måste vara galet. Batteritiden är c:a 1,5 timmar. Jag har prövat båda att stänga av den under turen och låtit den vara på hela tiden. Ingen skillnad. Ska göra en liten koll. Kollade om det fanns ny firmware till den men det var den senaste.

6 01 2015
Skye

Det är det lilla interna batteriet som måste laddas ur antagligen och då kan du testa frysen eller om den ligger och söker efter andra enheter.

En norsk reset behövs göras om du inte kan lämna tillbaka den för utbyte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: