Så var det dags igen då….

6 01 2015

Hoj Hoj,

Något är fel. Jag känner mig otursförföljd just nu. I Lördags när jag tog hojen in till Uppsala tyckte jag att kopplingen kändes lite underlig. Tänkte att det var inte speciellt många plus grader (+2) och att fartvinden gjorde kabelhöljet styvt och att det var därför som det kändes lite konstigt. I går kväll var jag ner och gullade lite med Varaderon och smörjde upp helljuskontakten. En vanlig åtgärd på Varaderon. Den kärvar och fastnar på helljus. Ett gäng med knapptryckningar och 5-56 med avslutande siliconspray för att smörja. 5-56 och WD40 är ju snabbverkande och bra på att få saker att lossna, men har ingen längre smörjande effekt.

Kontakten kom igång som den skulle. Kollade vad det kunde vara med kopplingen och såg att vajern DSC_0070igen hade fläkts upp. Kollade Hela Hojen och dom hade en ny vajer hemma. Ungefär ett år sedan jag bytte. Vad som gått fel skulle jag kunna tänka mig är,  att vajern troligen inte löpte rakt in i spännskruven vid kopplingshandtaget. Någon liten vinkel och med tiden så nöttes vajern mot skruven och sedan gick några trådar av. Nu är det som det är och en ny hämtas i morgon. Nu ska jag fasen kolla noga hur den löper. Det håller inte med att byta vajer varje år. Nog för att jag kör mycket, men den ska bara inte gå sönder på detta vis.

Tur att det är kallt nu så jag ändå inte kan köra 🙂

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: