Vinterpyssel

20 01 2015

Hoj Hoj,

Ja då blev det lite vinterpyssel ändå. Fick för mig att montera dit ett dubbelt USB uttag som komplement till det 12v cigarettuttag som jag redan har. Det finns ju dubbla USB uttag att sätta i ett vanligt cigarettuttag men det bygger så mycket på höjden, så det är inget bra. Risk att det tar i styret och det kan ju bli lite jobbigt.

Skaffade ett USB uttag för ett tag sedan och kände att nu är det dags förmontering. Inköpt på Biltema. BlirSnapshot 1 (2015-01-20 22-06) aktuellare nu också då jag planerar att ta med mig GoPro kameran på semestern och mer på mina övriga turer.

Ett  smidigt dubbeluttag för USB. Matning tog jag från mitt redan befintliga cigarettuttag som jag satte dit för några år sedan. Det kommer att användas till den 12v pump jag har till luftmadrassen. Camping på lyxnivå. Använde krymphylsa för att koppla samman ledningarna som jag tog från cigarettuttaget. Mycket smidigt istället för dom som man klämmer på en befintlig kabel. Man vill ju få allt tätt så inget vatten kommer in.Snapshot 2 (2015-01-20 22-08)

Först kolla så att uttaget får plats under så inget är i vägen och sedan var det bara att ge sig på plasten. Passade in uttaget så att det gick så där svenskt lagom trögt ner i hålet. Nu var det bara att sätta igång och koppla kablarna. Snyggt och prydligt med krympslang så inga kablar ligger överallt. Vulktejp på kontakterna till uttaget. Inget vatten ska komma åt någonstans, eller ens fukt.

Allt var kopplat och klart så då var det första testet och uttaget lyste så blått och fint. Snapshot 4 (2015-01-20 22-09)Kommer att bli kanon när alla saker ska laddas. Tror inte det är någon större belastning för hojens generator med tillbehören som ska laddas. Man behöver kanske inte hänga på allt på en gång heller.

Det var det. Nu är jag lite sugen på lite bredare fotpinnar a la Touratech. Kanske finns på mässan eller man kan köpa till mässpris. Efter det får det vara bra för denna gång. Nu ska det köras igen bara tempen kommer över nollan igen och att snön är borta från vägarna.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: