MC Mässan 2015

25 01 2015

Hoj Hoj,

Så kom jag då dit till slut. Sista dagen. Inte alls mycket folk. Jag såg att föregående dagar var det heller inte så mycket folk. Undrar om intresset för den börjar avta. Kanske en felbedömning av mig ändå. Får hoppas på det. Den kommer så där lagom för att väcka vårkänslorna och sätta igång drömmarna. Nog kom drömmarna igång alltid.

Sällan har jag känt sådant sug eller snarare nyfikenhet på en ny hoj som i år. Det är KTM Super Adventure 1290. En tekniskt fullspäckad hoj i standard utförandet:
» WP Semi-active SuspensionIMG_3510
» C-ABS (Lean angle sensitive with MSC)
» MTC (Motorcycle Traction Control)
» TPMS (Tyre Pressure Monitoring System)
» Multi-function cockpit
» Full set of modes (Ride-by-Wire, MTC, ABS, Damping)
» Cruise control
» 30 litre long range fuel tank
» LED cornering lights
» Daytime running light
» LED indicators
» Adjustable ergonomics
» Easy adjustable windshield heightIMG_3502
» Heated grips
» Heated comfort seats
» Ultra-rugged offroad spoked wheels
» Immobiliser
» Aluminium handlebar, black coated and tapered
» Luggage rack and case carriers
» Servo fan
» Handguards
» Steel crash bars
» Side and centre stand

Ja vad sägs om det. Priset är 157.900 kronor. Sidoväskor och topbox kostar 11.000 kr. Man får alltså IMG_0006väldigt mycket för pengarna. Låter som jag kan börja som försäljare för KTM. Kanske en ny karriär. Kanske företagshoj ingår :-). En första provsittning gjordes och visst har det inte lika mycket utrymme som Varaderon. Provsatt ”lillebror” som hade väskor och det fungerade. Skulle man kunna flytta topboxen bara 3-4 cm bakåt så är mer än ok. En provkörning lär det bli, men enligt försäljaren var det nog dåligt med 1290 hojar att provköra. Det får bli 1190 med alla väskor, då den är storleksmässigt lika.

I sanningens namn så fanns det även andra hojar som var tänkbara kandidater. En trevlig hoj och som dessutom harIMG_3513 kardan var Triumph Explorer XC. Den i stort sett underhållsfria kardandriften tilltalar väldigt. En mycket snygg hoj även denna enligt mitt tycke som Adventurehoj fantast. Jag kommer nog att provköra en sådan också med alla väskor på och Monica bakpå. Fördelen med denna är ju också att den varit ute på marknaden ett tag, så man kan komma över begagnade som inte har alltför många mil. Prisbilden för dessa har jag ingen koll på ännu.

Provsatt förstås även en BMW 1200 GS Adventure. Satt mycket bra och Monica likaså. En nästan, observera nästan, likafullt utrustad GSA som KTM går lös på 205.015 IMG_3508kronor. Då är det ändå inget C-ABS i kombination med MTC eller som BMW kallar det kurv ABS. Det som är bra är ju att det finns nästan en uppsjö av begagnade GSA hojar. En del med mycket utrustning och en del med mindre. Det är ju det att alla prioriterar inte samma saker, så det kan vara svårt att hitta just en sådan man vill ha. Samtidigt är ju begagnat priserna förhållandevis höga. Gynnar förstås säljaren. Det gör att skillnaden mellan en begagnad GSA och en ny KTM till exempel inte är så stor.

Helt klart är att det blir en trevlig vår med mycket provkörande. KTM, Triumph, Honda och BMW kommer väl att provköras. Vi får se vad det kanske eventuellt möjligen IMG_3502kommer att bli.  Det sjuka är att har man börjat i hojbytartankar så brukar det vara som köpeavtalet är signerat 🙂

Summan av mässan var att den kanske inte var den största. Lite saker som inte direkt förknippas med hojar, men jag tyckte i det stora hela att det var en bra mässa. Nya byxor till Monica och en mobilhållare till mig. Nu kan jag styra GoPro kameran från appen i stället och ha laddning på telefonen via mitt nya USB uttag. Det blev inga nya Touratech fotpinnar med tanke på att jag kanske byter under våren eller försommaren. Vem vet?

Ha de!

 

 

 


Åtgärder

Information

Ett svar

25 01 2015
joebona

Härligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: