Kändes som sommar.

8 03 2015

Hoj Hoj,

Idag tog vi en sväng in till Biltema i Uppsala. Inköp av nytt batteri till en hoj. Nu tycker många att köpa batteri på Biltema är att kasta pengarna i sjön. men jag köpte ett till min Intruder förut och hade inga som helst problem med det. Viktigt är att underhållsladda under icke hojsäsong, precis som med vanliga batterier. Gör man inte det så spelar det ingen roll om du ger 1700 kronor eller 529 kronor för ett batteri. Det man ska köpa idag är i alla fall GEL batterier.

En härlig tur blev det. Nästan som sommar. Tyvärr blåste det halv storm, så man fick hålla i hojen. Vägen till Uppsala bjuder ju också på en hel del stora slätter där vinden tar fart obehindrat. Kändes bra med dom nya fotpinnarna när man vant sig med det riktigt bra greppet. Ville man ändra foten förut kunde man bara vrida på den, men se nu fick man lyfta den från pinnen. Klockan fick jag flytta längst till höger på fågelpinnen. Den skymde remote kontrollen för GoPro kameran.

Externa micken fungerar riktigt bra till kameran. Lägger den innanför visiret där micken till Intercomen sitter. Ska kanske kolla nån lösning att kunna klämma fast den på nåt sätt. Den rör sig lite då vinden tar i sladden till den, men idag var det ju extremt blåsigt. För normal fartvind är det inga problem, men kan kännas bra ändå att veta att den sitter där den ska. Inte så kul att komma hem och inte ett skit hörs vad man säger.

Nackdelen med allt detta är att det är en liten uppstarts ansats. Allt ska vara laddat och det innebär lite framförhållning. Kontrollera att kameran är rätt riktad via telefonen. Slå över kontrollen till remote enheten. I med micken i kameran. På med blåtanden i hjälmen. På med hjälmen och in med micken innanför vindskyddet vid hakan. Kolla kontakten mellan hjälmarna. På med remote kontrollen på hojen. På med Garmin på hojen. Kolla att den synkar med telefonen. Sen kan man faktiskt vrida på nyckeln och trycka på knappen och glida iväg.

Nu får det vara nog för idag. En ny vecka börjar i morgon. Kanske pröva att ta hojen till gruvan. 134 dagar kvar tills vi åker norrut. Längtar. Dagens tur gav lite sommar-och-semester känsla.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

12 responses

26 06 2015
braun rasierer mit trimmer

braun rasierer mit trimmer

ERROR: The requested URL could not be retrieved

2 07 2015
rasier trimmer

rasier trimmer

Kändes som sommar. | MC Turer

3 07 2015
rasierer im test stiftung warentest

rasierer im test stiftung warentest

Kändes som sommar. | MC Turer

3 07 2015
rasierer braun series 1

rasierer braun series 1

Cycle Prohibited

3 07 2015
Get Cherry Picker Profits

Get Cherry Picker Profits

Kändes som sommar. | MC Turer

5 07 2015
braun rasierer series 7 795cc

braun rasierer series 7 795cc

Kändes som sommar. | MC Turer

5 07 2015
gebrauchte fahrräDer kaufen

gebrauchte fahrräDer kaufen

Kändes som sommar. | MC Turer

8 07 2015
Braun series 7 799cc test

Braun series 7 799cc test

Kändes som sommar. | MC Turer

8 07 2015
die besten smartphone

die besten smartphone

ERROR: The requested URL could not be retrieved

22 07 2015
scarpe hogan alte

scarpe hogan alte

Kändes som sommar. | MC Turer

7 08 2015
Frauen rasierer

Frauen rasierer

Kändes som sommar. | MC Turer

13 08 2015
Tshirt Online

Tshirt Online

Kändes som sommar. | MC Turer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: