Premiären till gruvan..

11 03 2015

Hoj Hoj,

Jag stod i valet och kvalet i morse. Skulle jag ta den Röde eller skulle jag ta hojen? Lotten föll på den senare. Med en temperatur på + 4,5 och solen uppe så kunde det bara bli varmare. Ner i garaget och ta av sidoväskorna. Får göra sig så smal som det går. Ut med hojen från garaget och in och klä på sig. Det är lite meck att ge sig iväg. Brickan till gruvan i rätt ficka för att lätt komma åt den vid garageporten. Plånbok flyttas över till hojjackan. Lågskor med, då jag inte hade något par kvar i gruvan. Sen glider man iväg. 5,5 mil framför sig innan man är framme.

Temperaturen steg efter hand. Vid Brottby låg den på +5,5 grader. Gamla Norrtäljevägen ända förbi Gillingebanan. På E18 vid Rosenkälla. Gick rätt bra att komma ut från Norrtäljevägen. Kan vara problem där om man har bilar framför sig. Med hojen glider man snabbt ut och får upp fart. Högerböjen runt och ut på E18. Tyvärr inget annat val. Prövade ett alternativ förut, men jag tror hela Ensta och Täby var på rull mot Stora Människobyn. En gång och aldrig mer.

Rullade på fint på E18 fram till Hägernäs där det bökar till sig på grund av vägbygge. Nästa kork kommer bara något senare vid Roslags Näsby. Där stod det nästan still. Kom fram så jag kunde glida ut i bussfilen, gud förbjude. Så jäkla sjukt att hojar inte får köra i bussfilen längre. Avundsjuk byråkrat utan hojkort som luskade reda på att körning med hoj i bussfil var ett försök sedan många år tillbaka och satte stopp för det. Kan inte bero på något annat. Rullade förbi Universitetet och nu började köerna igen. Rullade med krypfart ner mot rödljusen vid Statoil macken. Snigelfart tills bussfilen kom som en hägring. Ut på den igen och upp mot Albano. En buss framför mig. Pefekt när den svänger vänster och korsar alla filer. Då lägger man sig lite till höger om den och glider efter med bussen som skydd.

Roslagstull. Fungerar riktigt bra nu med rödlysen. Inga problem att glida in i rondellen och vidare mot gruvan. Har man kommit så här långt så fungerar det. Lite allergisk mot rödljus. Nu var temperaturen uppe på +8 grader. Nu kände jag sådär att nu fortsätter jag istället för att åka ner i garaget.

Hemresan började 17:30 från gruvan. Rullade ut på Vasagatan och körde norrut. Förbi Lilla Bantorget och Torsgatan fram. GPS´n ställde om sig till nattbelysning. Solen hade gått ner och lämnade ett vackert sken i Öster. Torsgatan fram och ner på Norra Stationsgatan. Nu var det mycket bilar. Sist jag åkte här var jag nästan ensam. Stannade vid rödljusen vid Sankt Eriksgatan. Ett långt godståg gled sakta från på järnvägen till vänster. ”Tåg tarmen” värkte till. Jag kanske ändå skulle blivit lokförare. Hur hade livet sett ut då?

Det slog om till grönt och jag var tillbaka på Varaderon. Sakta, sakta rullade det fram mot Norrtull och sedan Roslagstull. Klockan var nu närmare 18. 30 minuter från gruvan och inte ute ur Stora Människobyn. Nog är det skönt att köra hoj, men då vill jag  ju köra. Inte krypa fram i bilköer. Undrade lite om detta ändå var ett bra val. Snart framme vid Roslagstull och det sista hindret, sedan rullar det på norrut mot Roslagen. När jag körde av E18 vid Rosenkälla tyckte jag att det kändes lite svalt. Kollade temperaturmätaren och mycket riktigt så var det ganska svalt. Temperaturen hade nu sjunkit till 1,4 grader. Ännu på plus sidan i alla fall tänkte jag. Nu började jag få nytta av extraljusen som lyste upp fint och brett framför mig. Strax före Brottby gick några älgar och betade vid sidan av vägen. Inte speciellt rädda för trafiken. I slutet på Maj i början på Juni har jag för mig att älgkon stöter bort fjolårskalvarna och då är det fara och färde på vägarna.

Det kändes kyligare och kyligare. Det gick bra hem i alla fall och temperaturen när jag kom in visade på +1,4 grader. När jag sitter och skriver detta far två sporthojar iväg med varvräknaren på runt 11000 varv. Nu är det -0,9 grader.

Ha de!


Åtgärder

Information

Ett svar

4 07 2015
Fahreder

Fahreder

Premiären till gruvan.. | MC Turer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: