Nu rullar milen på

14 03 2015

Hoj Hoj,

+ 8 grader. Klarblå himmel. Finns bara en sak att göra. En tur med hojen. Laddning av hjälm, kamera och WiFi remote.

Morgonen började lite svalt med +2 grader. Det passade alldeles utmärkt för en uttjänt spis skulle till återvinningen. Tillsamman med den fick tidningar och kartonger och några madrasser följa med. Det blev som vanligt en full bil. Så fint att det är öppet på lördagar. Inte en chans att bli av med det annars. Åker man bitti och kommer hem sent har man inte så stort val, så lördagarna är perfekta.

När det var klart var det bara att köra ut hojen från garaget. Nu hade temperaturen stigit till runt +8 grader. Såg inte ut att vara så blåsigt heller. Helt perfekt. På med kläderna och iväg. Siktet inställt på en fika i Kaggeboda och passa på att träffa några barnbarn. Nu blev det riktigt bra sedan jag flyttade termometern längst till höger. Nu kom jag åt WiFe remoten utan problem. Tanken med förra placeringen var att kameraväskan skulle sitta till höger. Vet inte vad som fick mig att tro att det var bäst, men nu har jag tänkt om. För det första så lär det nog dröja ett tag innan jag kan pröva den nya med förhoppningsvis mina förändringar på. Spännande att se om man kam förmå en fabrikant i öster att lyssna på en användare. Önskemålen går visserligen via importören, men det är mina idéer som framförts i text och film.

Ut på 77:an mot Norrtälje. Torr och fin väg. Solen skiner. Kan inte bli mycket bättre. Riktigt sugen på att ta en långtur. För det krävs det några grader till. Det blir ju ganska svalt fortfarande då solen gått ner, vilket jag fick erfara i Onsdags på väg hem från gruvan. +1,4 grader dom sista 3 milen. Det fungerade, men var inte så skönt. Även jag har några gränser. Längtar tills man kan packa fikakorg och ta med sig. Slå sig ner i någon backe och ta en fika. Bara sitta där med en kopp äkta kaffe. Kanske en Skogaholm med ett stekt ägg. En klassiker. En typisk första-stoppet-fika på semestern.

Som vanligt vek jag av och tog gamla Norrtäljevägen vid Rösa. Man kan dom här vägarna nu. Varje grop. Varje gupp. Här går jag ut till höger, in till vänster igen för om 100 meter kommer ett gupp. Som noter för en rallyförare. I Stockholms län ganska omfattande. Märker stor skillnad i andra län. Ut på Nodsta rakan. Placering i mitten. Timmerbil som släpat upp lera på vägen. När det börjar gå ner för backen efter Nodsta rakan ligger jag lite mer till höger för att undvika gropar. Växlar ner i kurvan vid Frötuna Kyrka och drar lite i kurvan. Skön känsla. Känner hur hojen håller spåret bättre. Lägger över åt höger för en lång svepande kurva.

Fram till lämna företrädet vid kustvägen mot Åkersberga. Som vanligt nu så ligger det grus i korsningarna. Smyger fram och ser att det inte kommer någon från vänster eller höger. Rullar ut mot Norrtälje för att strax ta av mot Kapellskär. Vrider på rullen och genast morrar twinnen och vill ha en ny växel. Snart uppe på 6:an och ser att jag får släppa lite. Snart framme vid Vreta och in mot Kaggeboda för en fika.

En fika ute på altanen i solen till en början innan den gömde sig bakom en tall. Blev trots kläderna lite kyligt, så jag gick ut i solen igen. Nästa mål blev Svanberga. Vi åkte iväg igen mot Norrtälje för att köra ut mot Svanberga. Tog vägen förbi där Twin Club hade sin klubbstuga en gång i tiden. Inte mycket trafik. Endast en hoj har vi mött än så länge. Vart är alla? Rakt igenom Norrtälje och ut på 76:an mot Svanberga. Ett kort stopp och tillbaka igen. Hem körde jag via Lohärad och Syninge. Försökte få på kameran på Lohäradsvägen, som är trevligt kurvig, men den hittade inte kameran. Snart hemma igen efter en fin, mysig tur igen.

I morgon är det en ny dag och nya äventyr igen på hojen. Solen skulle även förgylla vår tillvaro även i morgon.

En kort film från dagens tur finns som vanligt under fliken Filmer.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: