Skanssundet och Eldtomta

6 04 2015

Hoj Hoj,

Då har påskhelgen passerat. Innan påsk så spådde meteorologerna taskigt väder fram till och med söndag. Jag tänkte att det skulle vara perfekt då att göra iordning ett rum som skulle gjorts för en tid sedan. Det skulle ju bli inne-väder typ och inget hojväder. Iväg på Torsdags eftermiddagen och kompletterade med det som fattades. Lite smågrejor. Tapeter och färg fanns sedan länge. Körde igång på fredag morgon. Vädret var som utlovat mulet och stor risk för nederbörd. Sen kom förändringen. Molnen skingrade sig och solen sken från en klarblå himmel. Tempen låg på +6 i skuggan. Arbetet med rummet gick inte direkt som en dans då ska ni veta. Längtade ut med hojen så det sved. Men har man tagit fan i båten får man se till å ro han i land.

Lördagen kändes det bättre att vara inne, då vädret inte var fullt så bra och på söndagen kändes det helt perfekt med snöblandat regn utanför fönstret. Rummet blev klart på Söndag eftermiddag och då var Måndagen fri och det skulle till och med bli fint väder.

Vaknade klockan 05:35 med stans skallebank. Upp och ta några tabletter och ner igen i bingen. Hoppades det skulle gå över. Halvslumrade fram till halv 7. Skallebanken var fortfarande kvar. Inte bra. Upp igen tog ett par andra tabletter. Solen var på väg upp men temperaturen låg på blygsamma +0,7 grader. Körde igång en panna för att få varmvatten. En annan för att på kaffe. Båda lika viktiga. Kollade tempen igen och se nu hade den krupit en bit över 1 grad. Såg lovande ut. Stigit på inte så lång tid.

Klockan 11 skulle jag träffa Danne vid Gullmarsplan, så klockan 10 behövde jag ge mig av. Nu var tempen uppe i 4,5 grader. Helt ok. Ut med hojen och började göra mig i ordning. Drog på mig byxorna och det kändes konstigt nere vid foten. Höftskyddet hade på nåt sett åkt ner. Sitter upp med karborrband. Ingen ficka. Jag letade efter den när jag skulle tvätta dom, men det fanns ingen. Bara att sätta sig ner på altanen, annars hade jag smällt, och lirka den till rätt ställe. Nu fastnade dom bra överallt på vägen upp minsann. Tillslut så var den på plats. I med benet igen och det andra benet. Då satt det skyddet i häcken. Av med dom igen och pula det rätt.

Till slut var allt där det skulle och jag strax också. På hojen alltså. Nu bar det iväg mot Gullmarsplan 15Skanssundet minuter försenad. När jag var vid Roslagstull ringde Danne som nu var framme. Jag pinnade på och det var grön våg på Sveavägen så det gick riktigt fort till Gullmars. Vi drog nästan direkt därifrån mot Skanssundet då Leffa skulle ta 12 färjan. När vi kom dit så var färjan på väg in. Leffa rullade av och vi stod och snackade lite i solen. Riktigt skönt väder. Vi körde därifrån mot Eldtomta för en fika och en räkmacka. Jag har inte varit där förut bara åkt förbi. Det var jätte gott med en koppa kaffe och en räkmacka. Riktigt god. En sådan blir det fler gånger denna säsong. Vi  snackade en bra stund, men som vanligt så måste man bryta upp. Leffa vände tillbaka mot färjan och Danne och jag mot Gullmars.

Jag ändrade inställning i GPS´n till kurvigaste vägen och tryckte på hem. Från Gullmars skulle det ta 2 timmar att komma hem. Klockan var redan runt 15:30 så jag skulle inte varit hemma förrän 17:30. Var sugen på att se vart det skulle bära av, men tänkte jag skulle hinna med att byta däck på bilen när jag kom hem. Det blev den vanliga vägen. En annan gång så ska jag nog testa. Bara för att liksom.

Ja summeringen av helgen är ändå att det var en härlig helg. Så nöjd med rummet som äntligen blev iordning gjort. En härlig tur med underbara kompisar. Nya sommardäcken med dom nya fälgarna kom på bilen. En klart nöjd Runar.

Ha de!

 


Åtgärder

Information

2 responses

6 04 2015
joebona

Är Runar nöjd så är jag det.

29 07 2015
sell bulk auto note llc

sell bulk auto note llc

Skanssundet och Eldtomta | MC Turer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: