Första sköna kvällen.

7 04 2015

Hoj Hoj,

Ikväll var det den första sköna kvällen. Det var +14 grader när jag satt mig i bilen för att köra hem. Ja jag vet. Jag har inte så långt till den Röde, men det är så skönt att sätta sig i bilen på kvällen och vara hemma på ett litet kick. På morgonen är det skönt med en promenad till den Röde, men hem….

Funderade på att ta en tur med hojen, men bestämde mig istället för att ta en liten promenad medIMG_3553 kameran i högsta hugg. Gångvägen längs med sjön har blivit riktigt fin. Förr var den lerig och gropig, men nu är den behaglig att gå på. Flitigt använd av hundägare och joggare och sådana som mig. En stillsam promenad. Jag filmar en hel del med Rimbo som motiv. Gamla minnen som jag har från olika platser. Nu när jag gick rundan kom en och gick om mig och frågade om jag var ute och filmade. Det var en av dom som följer mina filmer. Fler och fler kommer fram och pratar. En del har ringt och uppskattat det jag gör. Kul när man får sådan respons.

Man har rätt många minnen om ”sin” ort och en del originella personer. Sinom tid så tillhör man väl dom.IMG_3552 ”Minns ni den där gubben som gick runt och filmade. Han med glasögonen?”
Varför inte? Då har gjort något som folk minns i alla fall. Jag ser så många fina vyer som jag vill ta kort på. Samma sak när jag är ute med hojen. Skulle jag stanna vid all jag ser, så skulle det ta en evighet för mig att köra 1 mil. Ibland ser jag en sån där jag bara måste ta ett kort på och då stannar jag eller oftast får jag vända om  med hojen eftersom vyn redan passerat. Men det är det ofta värt. Jag åker ju ganska långt på mina turer så vem vet när jag kommer dit igen? Jag har ett album, ”Om man bara lyfter blicken…”, som är lite ovanliga bilder från Stockholm. Som namnet låter så är det ofta detaljer som finns högt upp. Väldigt många lägger aldrig märke till dom.

Många finns även på nära håll. Som dessa jag tog ikväll. Bara runt 500 meter hemifrån. Kvällssol ger ett IMG_3550vackert mjukt ljus men ändå fina kontraster mellan olika delar i bilden. En sjö är alltid ett tacksamt motiv. Även om man står på samma plats så kan kortet se lite olika ut. Spegelblankt, lite krusig, små vågor, stora vågor. I motljus, ljus från sidan och bakifrån. Helt olika blir dom.

Det såg ut att bli fint även i morgon kväll då jag kommer hem. Förberett med mat till grabben så jag kan bara dra ut så fort jag fått i mig en kopp äkta kaffe. Ingen aning vart än, men det är det minsta problemet. Klockan är nu 21:22 och det är fortfarande +6,2 grader ute.

Ha de!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
%d bloggare gillar detta: